Alina Gorghiu susține fără rezerve legea anti-fumat: E nevoie să luăm măsuri stricte
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Co-președintele PNL Alina Gorghiu își declară susținerea fără rezerve pentru o lege vitală pentru români și care a primit, marți, avizul Comisiei de sănătate și familie din Camera Deputaților, urmând să ajungă zilele acestea la vot final. 

"Susțin fără rezerve interzicerea fumatului în toate spațiile publice închise și în toate spațiile destinate copiilor. Mă bucur că legea avansează, în sfârșit. Realitatea ne arată, uneori pe căi dureroase, că e nevoie să luăm măsuri stricte, chiar și radicale, pentru a ne proteja sănătatea și siguranța", a scris, miercuri, pe pagina sa de socializare, Alina Gorghiu.

Reacția liderului PNL survine la o zi după ce propunerea de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun (PLx 399/2011), inițiata de deputatul PSD Aurelia Cristea și susținută de 105 parlamentari, a primit raport favorabil de la Comisia de sănătate și familie din Camera Deputaților și urmează să intre la vot final, în plen.

Citește și: Legea anti-fumat: sute de parlamentari, conflict de interese la un vot vital pentru majoritatea românilor

Legea interzice fumatul în toate spațiile publice închise din România. Excepție vor face penitenciarele și zonele de tranzit din aeroporturile internaționale, unde se vor amenaja spații destinate exclusiv fumatului. 

De asemenea, fumatul nu va fi permis în locurile de joacă sau alte spații destinate copiilor, închise sau deschise. Fumatul va fi interzis și în instituțiile medicale, de învățământ, de stat și private, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului.

Proiectul prevede și amenzi drastice, de la 100 la 500 de lei în cazul persoanelor fizice și între 5000 și 15.000 lei, plus suspendarea sau închiderea activității, pentru persoanele juridice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel