România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 12 mai, 08:36
Stare de alertă după 15 mai. PSD, solicitare URGENTĂ către Guvern: Este imperativ necesar...
Senatorul PSD Mihai Fifor cere Guvernului mai multe date importante înainte ca Parlamentul să voteze proiectul pentru starea de alertă. 

"Guvernul PNL a trimis Parlamentului proiectul legii privind instituirea stării de alertă și solicită adoptarea în regim de urgență. PSD cere însă Guvernului să ofere de urgență date clare, reale și complete asupra situației actuale pentru ca Parlamentul să dezbată și adopte în deplină cunoștință de cauză proiectul de lege care instituie starea de alertă.

Guvernarea PNL a distrus în șase luni toate lucrurile bune făcute în ultimii trei ani de PSD pentru oameni și economie. Unul dintre artizanii dezastrului este ministrul Finanțelor, Forin Cîțu, împotriva căruia PSD a depus încă o moțiune simplă pentru a determina înlocuirea sa.

Acum, Guvernul PNL vine și cere adoptarea în regim de urgență a proiectului de lege privind starea de alertă, dar nu oferă datele necesare pentru ca parlamentarii să voteze în cunoștință de cauză." a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook. 

PSD, solicitare URGENTĂ către Guvern

 

"Este imperativ necesar ca Guvernul să informeze Parlamentul asupra situației reale: câte persoane au fost testate – nu câte teste, ca-n raportările oficiale; câte persoane au fost infectate dintre cele testate; care e gradulE de infectare al populației – extrapolare științifică/matematică plecând de la date reale.

Deși Guvernul dă dovadă din nou de o incompetență crasă, încurcând termenele necesare pentru adoptarea unui astfel de proiect, Parlamentul se va mobiliza și va adopta cât de repede se poate proiectul de lege, astfel încât să avem o lege în vigoare pe 15 mai.

Numai că sunt o serie de chestiuni care trebuie rezolvate. Suntem de acord că prudența este necesară în situația dată, dar pe de altă parte este inadminisbil ca, de exemplu, să nu se ofere nicio perspectivă ori soluție industriei HORECA.

Restaurantele rămân închise, nu se știe clar dacă se pot ori nu deschide terasele. De asemenea, contravențiile vor fi aplicate în temeiul OUG2/2001, care însă, în absența unor prevederi clare, neinterpretabile și unitar aplicate vor permite în continuare abuzuri. Starea de alertă, în redactarea guvernului, permite demiterea abuzivă a unor șefi de instituții sau numirile clientelei politice în anumite funcții.

O mare problemă e și învățământul online, fiind cel puțin 250.000 de copii care n-au acces nici la calculatoare, nici la tablete și nici la internet.", a mai scris senatorul. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro