Camera Deputaților, atacată de hackeri. Chirieac: Vă daţi seama la ce zgură de informaţii au avut acces? Totuşi, să ceri numai 40.000 de euro... O jignire!
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația de la Camera Deputaților, unde mai mulți hackeri au reușit să spargă serverele.

"Nu ne-au spus că România asigură securitatea cibernetică pentru o planetă şi jumătate, că pe toată planeta suntem cei mai tari, asigurăm securitatea cibernetică şi pentru Ucraina? Ceea ce s-a întâmplat este de neacceptat. Păi, dacă hackerii intră în tableta STS-ului la cele câteva rânduri de alegeri de anul acesta şi modifica rezultatul alegerilor, ce se întâmplă? Ce este de făcut în situaţia asta?  Aici, clar este o breşă de securitate care trebuie asumată şi să vedem cine şi-o asumă. Nu poţi să stai aşa - "domnule, au spart, i-au dat buletinul lui Ciolacu în toată presa internaţională asta a fost, s-a întâmplat".

"Este o jignire pentru Camera Deputaţilor"

Dar, pe de altă parte, vă daţi seama la ce zgură de informaţii au avut acces? Că, totuşi, să ceri numai 40.000 de euro despăgubire pentru 250 de gigabytes este "o jignire" pentru Camera Deputaţilor. Păi, dacă spărgea doar un server de-al lui Elon Musk, cereau un miliard de euro, la ce informaţii sunt acolo - de la cipul băgat în creier, la Tesla şi Space X. La Camera Deputaţilor, valoarea este 40.000 de euro, cheltuielile cu cinci deputaţi pe lună", a spus Bogdan Chirieac, la România TV.

Secretariatul General al Camerei Deputaţilor a confirmat, marţi, că o breşă de securitate cibernetică a avut loc la Camera Deputaților. Hackerii au publicat cărți de identitate, inclusiv ale lui Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor. Printre aceste documente cu caracter personal s-ar afla fișe medicale, contracte cu bănci, date privind autoturismele personale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel