O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Poliția franceză a lansat un avertisment privind o nouă înșelătorie.

În ultimele zile, la sediul de poliție din Cherbourg, Franța, au fost înregistrate mai multe plângeri privind escrocherii cu carduri PCS. Escrocii se prefac a fi ofițeri de poliție și invocă "cetățeni români". Se pare că mai multe persoane în vârstă au fost victimele unui polițist fals. Aceștia au fost păcăliți de sume cuprinse între 150 și 300 de euro, scrie actu.fr.


Metoda "cetățeanul român" 


Modul de operare este același de fiecare dată. Escrocul sună o persoană și îi spune că un cetățean român a fost arestat, având asupra sa un card fals cu numele lui.

„Bărbatul se prezintă ca polițist. De exemplu, escrocul a susținut că un cetățean român a fost arestat, având asupra sa un card fals pe numele apelatului. Bărbatul vizează în principal persoanele în vârstă sau vulnerabile. Folosește un număr de telefon de la secția de poliție sau o altă administrație pe care a spart-o”, a explicat Laurent Damarin, comisar.

Ulterior, escrocul îl îndeamnă pe om cumpere un card PCS și să asculte îndrumările "polițiștilor" pentru a rezolva "problema". Atunci când escrocul îi cere omului un cod, acesta poate cheltui de pe cardul victimei cât dorește.

Poliția franceză face apel la vigilență. Au fost deja înregistrate două plângeri și au fost raportate mai multe tentative de fraudă. Autoritățile subliniază că poliția nu solicită niciodată prin telefon transferuri de bani sau date bancare în cadrul unei anchete.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel