Data publicării:

Rețetă Endofoodart - Icre de Chia. Cum se prepară

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi o nouă rețetă delicioasă: Icre de Chia.

Alegeri prezidentiale 2024

„Pentru Icre de Chia, avem nevoie de:

•200g smântână vegetală 

•3 linguri de semințe de chia 

•zeamă de la o lămâie 

•ceapă verde pentru servire 

2. -imagine fara descriere- (img_4698_jpg_09601500.jpg)


Cum preparăm? 

Amestecăm smântână cu semințele de chia și lăsăm compoziția la frigider timp de cel puțin 30 de minute. După ce aceasta s-a legat, adăugăm zeama de la o lămâie și asezonăm cu sare și piper după gust. Sevim cu ceapă verde”, a spus Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție.

VEZI ȘI: Rețetă Endofoodart: Chec cu mere. Simplu și delicios

„Chec cu mere.

Avem nevoie de: 

5-6 linguri pline de piure de mere

2 ouă

130g făină fără gluten

50ml lapte de cocos/ovăz/migdale/fără lactoză

un pliculeț de praf de copt

2 linguri de scorțișoară

2 linguri de zahăr de cocos

20g bucățele de ciocolată neagră. 

Cum preparăm? 

 

 

Preîncălzim cuptorul la 170 grade. Într-un bol amestecăm piureul de mere cu ouăle, praful de copt, laptele, scorțișoara și zahărul. Adăugăm făina împreună cu bucățele de ciocolată și continuăm să amestecăm până când obținem un aluat omogen. Transferăm aluatul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Putem adăuga deasupra câteva mere tăiate felii peste care mai presăram puțină scorțișoară. Lăsăm tava la cuptor pentru o oră”, a spus Raluca Rotariu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel