Borș de dovlecei în floare: Rețeta din 1938. Este perfectă pentru zilele toride de vară!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto:captură video YouTube Mancare Pentru Pofticiosi
Sursa foto:captură video YouTube Mancare Pentru Pofticiosi
Ce poate fi mai bun, în zilele toride de vară, decât o porție răcoritoare și hrănitoare de ciorbă de dovlecei?

Ingrediente

2-3 dovlecei în floare
2 linguri orez
sare
puțin mărar
puțin pătrunjel
500 ml borș
puțin leuștean

Cum se prepară

Se pune apa la fiert cu puțină sare. Când fierbe apa, se adaugă dovleceii rași de coajă, tăiați rondele sau bucățele, orezul și puțină verdeață (mărar și pătrunjel verde) tocată mărunt, potrivit reteteistorice.ro. Borșul se fierbe separat.

Când dovleceii sunt fierți, se adaugă borșul și se mai lasă câteva minute. La final se adaugă puțin leuștean tocat mărunt.

BONUS: Ciorbă de vițel a la greque. Rețeta din 1938

Ingrediente

500 g carne de viţel
2 l apă
sare
1 rădăcina pătrunjel
1 morcov
2 cartofi
1 gălbenuş
2-3 linguri smântână
zeamă de lămâie după gust
pătrunjel verde

Cum se prepară

Carnea de viţel (fără pielițe) se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Rădăcina de pătrunjel, morcovul şi cartofii se curăţă de coajă, se spală bine şi se dau printr-o răzătoarea fină, potrivit reteteistorice.ro. Când carnea de viţel fierbe, se ia bine spuma formată şi se adaugă zarzavatul şi cartofii, toate răzuite fin, continuându-se fierberea

Separat, într-un castron se bate bine gălbenuşul cu smântână şi zeamă de lămâie (după gust), adăugând puţin câte puţin zeama din ciorbă, până când compoziţia devine destul de lichidă. Când ciorba este gata (totul este bine fiert), se ia oala de pe foc şi, după câteva minute, se adaugă compoziţia de gălbenuşuri, puţin câte puţin, amestecând permanent. Se adaugă şi pătrunjelul verde tocat fin şi se serveşte ciorba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel