Pilaf de ardei verde. Rețeta din 1940
Vara, mâncârurile ușoare sunt cele mai căutate. Dintre acestea, recomandăm pilaful de arddei verde, după o rețetă din 1940.
Ingrediente
- 10 linguri ulei
- 3 cepe mari
- 230 g orez
- 5 roșii mari
- 10 ardei grași
- 3 legături mărar și pătrunjel
- sare
- piper
Cum se prepară
În jumătate din cantitatea de ulei, se înăbușă bine ceapa tocată fin cu orezul, două roșii date prin răzătoare, jumătate din cantitatea de verdeață tocată mărunt, sare, piper și apă.
Ardeii se spală, se curăță de cotoare și semințe, se taie fâșii subțiri și se înăbușă cu foarte puțină apă și sare (până se înmoaie), potrivit reteteistorice.ro. Se așază într-o tavă, un rând de roșii curățate de coajă și tăiate felii, un rând de ardei, un rând de verdeață tocată mărunt, un rând de orez și se continuă până se termină toată cantitatea, având grijă ca deasupra să rămână un strat de roșii și verdeață.
Se toarnă deasupra restul de ulei, puțină apă (în funcție de cât de zemoase sunt roșiile) și se dă tava la cuptor. Se lasă la cuptor până când orezul este fiert bine.
BONUS: Chiftele prăjite. Rețeta veche de la 1935
Ingrediente
1 kg carne de vită
500 g carne de porc
puțină slănină, dacă carnea nu e suficient de grasă
3 cepe
2 felii pâine
2 legături pătrunjel
3 ouă
sare
piper
puțină făină
unt sau untură pentru prăjit chiftelele
Cum se prepară
Ceapa tăiată solzișori se rumenește ușor. Pâinea se înmoaie în supă de carne sau în apă și se stoarce bine. Se dau prin mașina de tocat: carnea, puțină slănină dacă carnea nu e suficient de grasă, ceapa prăjită, pâinea înmuiată și stoarsă bine și pătrunjelul, potrivit reteteistorice.ro.
Se adaugă tocăturii ouăle, se pune sare, piper și se amestecă bine. Se formează în mână chifteluțe, se dau prin făină și se prăjesc în unt sau în untură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News