Data publicării:

Mâncare de praz cu măsline. Rețeta veche, din 1940

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube Cook With Me
Sursa foto: captură video YouTube Cook With Me

Mâncarea de praz cu măsline este excelentă în această perioadă călduroasă în care căutăm tot mai mult mâncărurile ușoare. Astfel, îți prezentăm o rețetă din 1940.

Ingrediente

- 5-6 fire praz
- sare
- 3 linguri ulei
- 1/2 lingură făină
- 1 lingură bulion de roșii
- 1 lingură oțet
- 15-20 măsline fără sâmburi

Cum se prepară

Se curăță bine firele de praz și se taie rondele partea tare a prazului. Rondelele de praz se pun în apă fierbinte cu sare și se lasă pe foc câteva minute. Separat, într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei, se lasă să se încingă bine și apoi se pune prazul scurs de apă, ținându-l până începe să se rumenească, potrivit reteteistorice.ro.

Într-o altă tigaie se trage o jumătate lingură de făină cu o lingură de ulei, se stinge cu puțină apă, se adaugă o lingură de bulion de roșii și o lingură de oțet. Prazul se amestecă cu sosul și se pune la cuptor într-un recipient termorezistent.

Când e aproape gata, se adaugă măslinele spălate și se potrivește de sare.

BONUS: Ciorbă de vițel a la greque. Rețeta din 1938

Ingrediente

500 g carne de viţel
2 l apă
sare
1 rădăcină pătrunjel
1 morcov
2 cartofi
1 gălbenuş
2-3 linguri smântână
zeamă de lămâie după gust
pătrunjel verde

Cum se prepară

Carnea de viţel (fără pielițe) se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Rădăcina de pătrunjel, morcovul şi cartofii se curăţă de coajă, se spală bine şi se dau printr-o răzătoarea fină, potrivit reteteistorice.ro. Când carnea de viţel fierbe, se ia bine spuma formată şi se adaugă zarzavatul şi cartofii, toate răzuite fin, continuându-se fierberea

Separat, într-un castron se bate bine gălbenuşul cu smântână şi zeamă de lămâie (după gust), adăugând puţin câte puţin zeama din ciorbă, până când compoziţia devine destul de lichidă. Când ciorba este gata (totul este bine fiert), se ia oala de pe foc şi, după câteva minute, se adaugă compoziţia de gălbenuşuri, puţin câte puţin, amestecând permanent. Se adaugă şi pătrunjelul verde tocat fin şi se serveşte ciorba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel