![Sursa: Freepik Sursa: Freepik](https://media.dcnews.ro/image/202407/w670/cheeseburger_19711200.jpg)
Fie că optezi pentru o variantă clasică cu carne de vită perfect frământată și rumenită pe grătar, fie că preferi un cheeseburger generos cu brânză topită și sosuri aromate, fiecare dintre rețetele de mai jos îți oferă o oportunitate de a experimenta și de a crea o combinație unică de arome și texturi. Descoperă în continuare cele mai bune rețete de burgeri de casă, perfecte pentru a fi savurate în compania celor dragi!
Rețeta 1: Hamburger de casă cu carne de vită și cașcaval
Ingrediente pentru burgerul de vită:
—250 g carne de vită cu 20% grăsime
—sare grunjoasă
—piper proaspăt măcinat
Pentru topping:
—roșii
—salată
—muștar
—cașcaval (Cheddar)
—sosuri: maioneză, ketchup, tartar, blue cheese etc.
Instrucțiuni:
1. Frământă ușor carnea de vită cu mâinile pentru a o modela în chiftele.
2. Modelează chiftelele puțin mai lat, pentru a compensa retractarea din timpul gătirii.
3. Încinge o tigaie grill sau grătarul.
4. Rumenește burgerii 3-5 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea lor. Asezonează cu sare și piper în timpul gătirii.
5. Întoarce și prăjește rapid chiflele pe grătar pentru a prinde o crustă frumoasă.
6. Întinde muștar pe jumătatea inferioară a chiflei.
7. Așază o felie de cașcaval topit pe fiecare chiflă.
8. Adaugă salată, felii de roșii și alte toppinguri după preferință.
9. Acoperă cu cealaltă jumătate de chiflă și servește.
Rețeta 2: Cheeseburger de casă cu carne de vită și brânză
Ingrediente pentru burgerul de vită:
—2 chiftele de burger din carne de vită
—sare și piper negru măcinat
—2 chifle pentru hamburger
—2 felii de brânză Cheddar
—2 felii de bacon
Pentru topping:
—salată verde sau creață
—2 linguri de dulceață de ceapă
—2 linguri de sos pentru burger
Instrucțiuni:
1. Prăjește feliile de bacon până devin crocante și rumene. Lasă-le la scurs pe hârtie absorbantă.
2. Încinge grătarul și grăbește chiflele până se prăjesc ușor.
3. Întinde sosul pentru burger pe jumătatea inferioară a chiflei.
4. Prăjește chiftelele de burger de vită timp de 3 minute pe fiecare parte, adăugând sare și piper după gust.
5. Adaugă brânza Cheddar pe chiflă imediat după ce întorci chiftelele și lasă-o să se topească ușor.
6. Asamblează burgerii: așază pe chiflă chiftelele cu brânza topită, baconul crocant, salata verde și dulceața de ceapă.
7. Acoperă cu cealaltă jumătate de chiflă și servește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Porecla Reginei Camilla, inventată de nepoții săi vitregi. Cum o numesc Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis
- BANCUL ZILEI: Soția și bancnotele mototolite...
- LIVETEXT: Rezultate alegeri Franța. Răsturnare de situație / Update: Premierul vrea să demisioneze. Au început și protestele
- Nu mai ține banii la saltea! Avertismentul unui expert financiar: Aproape garantat
- Îți vine să crezi cum era bacalaureatul pe vremuri? Prof. Mariana Badea: "Uite că am supraviețuit" /video
- Alegeri Franţa, turul II. Barajul gândit de Macron ameninţă să strice planul iniţial
- Rata de participare la turul II al alegerilor din Franța, cea mai ridicată din 1981. "E o mobilizare fără precedent". Bogdan Chirieac, întrebare-cheie
- Top cupluri cu aceeași zodie. Voropchievici: Aceștia vor fi uniți pe viață de iubirea lor!
- Noua schemă a hoților: Falși agenți care îți ridică mașina. Ai putea cădea chiar tu în plasă / Avertismentul Poliției
- Marte se apropie de Uranus, ambele lângă „Steaua Demon” Algol. Simulescu, avertisment despre ce se va întâmpla la nivel mondial: Nu aș vrea să vă sperii