Răsturnare de situație în instanță pentru Sebastian Ghiță: Dosarul, restituit la DNA
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Sebastian Ghiță FOTO: Agerpres
Sebastian Ghiță FOTO: Agerpres
Ultimul dosar al lui Sebastian Ghiță se întoarce la DNA. Un judecător de la Tribunalul Prahova a cerut refacerea rechizitoriului. 

Este vorba de un dosar în care Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu mai multe contracte din domeniul IT primite de două dintre firmele sale de la diverse autorităţi publice.

"În temeiul art. 346 alin.(3) lit.a) Cpp raportat la art. 346 alin.(4) ind.1 Cpp cu referire la art.345 alin.(3) Cpp, dispune restituirea cauzei nr.245/P/2018 la DNA - Secţia de Combatere a Corupţiei, constatând că rechizitoriul nr.245/P/2018 emis de DNA - Secţia de Combatere a Corupţiei la data de 17.10.2022 este neregulamentar întocmit, iar neregularitatea nu a fost remediată în totalitate de procuror în termenul prevăzut de art.345 alin.3 Cpp prin referatul nr. 245/P/2018 din data de 19.10.2023 emis de DNA", se arată în decizia tribunalului, care poate fi contestată de DNA.

La un termen anterior al procesului, magistratul de cameră preliminară a admis cererile şi excepţiile ridicate de avocaţii lui Sebastian Ghiţă, fiind constatată neregularitatea rechizitoriului întocmit de DNA în legătură cu insuficienta descriere a elementelor materiale care s-ar circumscrie condiţiilor de tipicitate ale infracţiunilor pentru care Sebastian Ghiţă şi Bogdan Padiu (celălalt inculpat din dosar) au fost trimişi în judecată, inclusiv în ceea ce priveşte numărul actelor materiale, datele şi locul comiterii presupuselor fapte.

De asemenea, magistratul a constatat ”nulitatea absolută parţială” a unei ordonanţe din 2016 emisă de DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti şi a dispus excluderea din materialul probator a înscrisurilor şi informaţiilor în format electronic, furnizate în baza acestei ordonanţe de către unităţile bancare, care conţin tranzacţii financiare, rulajele conturilor identificate şi extrasele de cont.

În plus, au fost excluse de la dosar un raport de constatare din domeniul financiar-fiscal întocmit la data de 17.05.2019, precum şi declaraţiile date de Irina Socol împotriva lui Sebastian Ghiţă.

În acest ultim dosar, Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în octombrie 2022, alături de Bogdan Padiu (director general al SC Teamnet International) - pentru complicitate la trafic de influenţă şi Cristian Anastasescu (administrator al SC Asesoft International) - pentru complicitate la trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Ambele firme sunt controlate de Sebastian Ghiţă, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel