Tribunalul Vaslui a hotărât începerea judecăţii în cazul lui Dumitru Buzatu
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Tribunalul Vaslui a decis, luni, începerea judecăţii în cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu. 

Buzatu este acuzat de luare de mită şi în ceea ce-l priveşte pe expertul Radu Judele, hotărârea nefiind definitivă.

Decizia vine după ce la sfârşitul lui aprilie, instanţa a hotărât îndepărtarea de la dosar a unor mijloace de probă care constau în înregistrări efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice. Instanţa a solicitat DNA să spună dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei. În acest caz, Ministerul Public şi-a menţinut dispoziţia de trimitere în judecată.

'În baza art. 346 alin. 4 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 19/P/2023 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi, emis la data de 13.12.2023 şi dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii Buzatu Dumitru, în prezent aflat în arest la domiciliu, (...), trimis în judecată pentru sâvârşirea infracţiunii de luare de mită,şi Judele Radu, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. (...)

La data rămânerii definitive a încheierii, se va înainta către PICCJ-Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi, rechizitoriul nr. 19/P/2023, în vederea înlăturării din cuprinsul rechizitoriului a pasajelor ce fac referire la probele excluse prin Încheierea din 29.04.2024 pronunţată în cauză', conform deciziei instanței.

Termenul de judecată va fi hotărât după rămânerea definitivă a hotărârii. Tribunalul Vaslui a emis, pe data de 23 septembrie 2023, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Dumitru Buzatu pentru luare de mită, dar acesta a contestat soluţia. Apoi, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţia depusă de avocatul lui Buzatu.

Fostul lider PSD Vaslui a fost încarcerat la Penitenciarul Vaslui. Din luna aprilie a fost plasat în arest la domiciliu. Conform anchetatorilor, Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în momentul când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Buzatu, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel