Cătălin Cherecheș riscă o nouă condamnare. Fostul primar a agresat un consilier USR într-o criză de nervi 
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan
Cătălin Cherecheș, fostul edil al Municipiului Baia Mare, se confruntă cu riscul unei noi condamnări, asta după ce și-a exteriorizat furia asupra unui consilier local, fiind acuzat de comportament abuziv.

Cu doar câteva zile înainte de sărbătorile Pascale, Cătălin Cherecheș a primit o altă veste neplăcută la Penitenciarul Aiud, unde ispășește o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru luare de mită. Tribunalul Maramureș a respins apelul fostului primar al municipiului Baia Mare referitor la legalitatea sesizării instanței, desfășurarea probelor și activitățile de urmărire penală într-un dosar de purtare abuzivă.

Cătălin Cherecheș, înfuriat de consilierul USR într-o ședință

Trecut ca parte vătămată în acest caz este fostul consilier USR Bogdan Hodorogea. În prezent este candidat din partea SOS România la Primăria Baia Mare. În urma deciziei magistratului de cameră preliminară, procesul lui Cătălin Cherecheș poate să înceapă. Dacă va fi găsit vinovat de purtare abuzivă, fostul primar ar putea primi o nouă sentință, variind între o lună și șase luni de închisoare sau o amendă, potrivit Antena 3 CNN.

Conflictul dintre Cherecheș și Hodorogea a avut loc pe data de 9 decembrie 2021. Ei s-au întâlnit în cadrul unei adunări extraordinare a Consiliului Local Maramureș, unde Cătălin Cherecheș își dorea să obțină o modificare a bugetului general al Municipiului Baia Mare. Disputa politică s-a transformat imediat într-un scandal.  Bogdan Hodorogea l-a criticat pe președintele Consiliului Județean pentru că îi acordă prea multă libertate primarului, care "poate să vorbească ce are el chef și când are".

"Mă, tu ești normal la cap?"

Potrivit stenogramelor din ședință, Bogdan Hodorogea a persistat în a-l deranja pe Cherecheș, susținând că nu înțelegea necesitatea convocării unei ședințe extraordinare. În plus, l-a acuzat pe primar că favorizează o firmă specifică care trebuia să efectueze lucrări de deszăpezire. Acesta a fost punctul în care Cătălin Cherecheș a avut o criză de nervi.

”Mă, tu ești normal la cap? Ești nebun la cap? Băi fraierule, n-ai înțeles nimica, ești un nemernic, ești un prost, ești un nesimțit, ești un jegos”, ar fi urlat primarul Cătălin Cherecheș.

Reacția nervoasă a primarului a fost sancționată de președintele ședinței, care l-a admonestat cu delicatețe, apreciind că remarcele ofensatoare au fost parte din discursul politic.

În urma incidentului, Bogdan Hodorogea a depus o plângere penală pentru comportament abuziv. Cazul este investigat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare. Procurorii l-au convocat pe Cherecheș pentru interogatorii, însă acesta a refuzat să ofere declarații în calitate de suspect. Fostul edil a invocat dreptul său la tăcere. Mai târziu, el a fost rechemat la Parchet pentru a fi informat că este considerat inculpat. Cătălin Cherecheș a refuzat din nou să facă declarații, susținând că avocatul său nu putea fi prezent. În sala de judecată, fostul primar a reproșat că, deși avocatul său și procurorul au convenit să devanseze data audierii, acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar rechizitoriul a fost întocmit fără declarațiile lui, conform Fanatik.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel