Mesajul ministrului Justiției, Alina Gorghiu, pentru părinții tinerilor decedați în tragedia de la 2 Mai
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Valentin Olariu / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Valentin Olariu / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Află ce mesaj le-a transmis ministrul Justiției, Alina Gorghiu, părinților tinerilor decedați în tragedia de la 2 Mai.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a fost întrebat care este mesajul pe care vrea să îl transmită pentru părinții tinerilor care au decedat în tragedia de la 2 Mai, după ce ieri au declarat înca o dată, după ce au ieșit din sala de judecată, că au fost umiliți.

Citește mai multe aici: "Noi nu ne vindem copiii!". Tatăl lui Sebi și mama Robertei, declarații după proces: "Judecătoarea m-a întrebat dacă am fost la înmormântarea fiicei mele"

„Eu știu că numai parinte al victimelor de la 2 Mai, numai părinte să nu fii în momentul acesta. Vă spun fără ezitare că părinții au trecut în acest dosar prin emoții prea mari. Le înțeleg emoția și orice le-aș spune eu, oricâte păreri de rău și oricât de mult mi-aș dori ca acest lucru să nu se fi întâmplat, suntem în altă realitate. Le urez să aibă nervii tari și multă sănătate. Multă încredere în justiție nu pot să le spun să aibă pentru că experiența lor din acest moment probabil îi împiedică.

Însă, celor care se uită la justiție cu neîncredere le spun că avem un stat de drept în care justiția știe să își facă curat în propria curte și că trebuie să avem încredere în justiție pentru că dreptatea nu ne-o putem face singuri”, a declarat ministrul Justiției.

Tragedia de la 2 Mai

Reamintim că, în octombrie 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

”În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis la acea dată procurorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel