PENSII SPECIALE PARLAMENTARI: VALERIU ZGONEA se declară "ferm" împotriva propunerii legislative
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, se declară "ferm" împotriva propunerii legislative privind pensiile speciale pentru parlamentari. 

"Ca președinte al Camerei Deputaților și membru al Partidului Social Democrat mă declar ferm împotriva propunerii legislative privind pensiile speciale pentru parlamentari și consider inoportună acordarea oricărui fel de privilegiu în acest sens. La fel ca oricărui cetățean, pensia deputaților și senatorilor trebuie să se calculeze pe principiul contributivității și nu după alte formule paralele. 

Am apreciat întotdeauna că reforma și transformarea societății românești trebuie să pornească de la noi, iar adoptarea Statutului deputaților și senatorilor a fost primul pas pe care l-am făcut pentru reducerea cheltuielilor. De anul trecut, niciunui deputat sau senator nu i se mai plătește suma de 2000 de euro pe lună cazare la hotel așa cum era până atunci. Am redus semnificativ diurnele de deplasare, am renunțat la zborurile gratuite nelimitate cu avionul, dar și la plata reparației mașinilor de teritoriu din bugetul Camerei. 

Dacă vrem ca Parlamentul să devină o instituție în care oamenii să aibă încredere, iar activitatea deputaţilor și senatorilor să conteze și să fie apreciată, atunci eu cred că trebuie să mergem înainte pe acest drum", a scris Valeriu Zgonea, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Pensii speciale parlamentari. Firea: PSD nu susţine proiectul privind pensiile speciale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel