Dispare ”taxa pe boală”. Pauliuc, amendament adoptat pentru eliminarea impozitul de 10% pe concediile medicale. Vot în Senat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Impozitul de 10% pe concediile medicale urmează să fie eliminat. 

Una dintre revoltele anului 2024 a fost vizavi de introducerea taxei pe boală, așa cum a fost numit impozitul de 10% pe concediul medical. Astfel, orice plătitor al contribuției de asigurări sociale de sănătate- CASS - ar fi urmat să fie taxat dacă se îmbolnăvește. Aceasta ar fi fost soluția găsită de guvernanții care încă din 2023 s-au plâns de numărul exagerat de concedii medicale. 

Însă, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc tocmai a depus un amendament care a și trecut, pentru eliminarea acestui impozit de 10% pe concediile medicale. Amendamentul a fost adoptat în comisii. Proiectul urmează să fie votat astăzi în Plenul Senatului.

Chiar recent, în urmă cu câteva zile, premierul Marcel Ciolacu a insistat pe problematica acordării de concedii medicale: ”Vreau să stabilim astăzi cu domnul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, și cu domnul ministru al Finanțelor o foaie de parcurs despre concediile medicale pentru pacienții cu boli grave și femeile însărcinate. Descurajez și trebuie să descurajăm abuzul de concedii medicale nejustificate. Însă este nevoie și de o clarificare legislativă, în sprijinul celor aflați în situațiile de în care acest tip de concediu este obligatoriu”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel