Klaus Iohannis, cu avionul de lux în SUA, pentru a-și lua "Oscarul de la Washington". Bogdan Chirieac arată cum puteau fi "salvați niște bani" - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA, cu avionul de lux pe care l-a mai folosit.

Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA. Președintele ar fi zburat cu avionul de lux pe care l-a mai folosit anul trecut în Emiratele Arabe și în turneul din Africa, dar și în aprilie 2024 în Coreea de Sud.

El ar urma să participe pe 8 mai la gala organizată de Atantic Council pentru premierea performanțelor privind relațiile transatlantice, aceste premii fiind denumite de mass-media "Oscarurile de la Washington".

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Antena 3 CNN dacă acesta este un premiu de consolare pentru Klaus Iohannis în contextul în care nu va ajunge secretar general al NATO.

"Nici măcar. E vorba despre o organizație non-guvernamentală, e drept, foarte prestigioasă, care acordă niște premii, cum se face și pe la noi, câte un ziar mai dă premii, "Omul Anului", omul nu știu ce, ziar care nu întotdeauna este bine cunoscut. Nu are nicio legătură, pur și simplu e o excursie a domnului Iohannis la Washington, atâta tot, cu avionul cu piscină. Presupun că va sta câteva zile, poate e și vremea frumoasă acolo, e loc de vizite. Mă rog, poate dacă ar fi avut o șansă cât de mică, s-ar fi conturat o șansă la NATO, poate că întâlnirea ar fi fost utilă, cu oficiali de la Casa Albă, dar nu s-a mai întâmplat lucrul acesta. Sigur, putea să meargă ambasadorul României la Washington să ridice premiul, ca să mai salveze niște bani de la buget în situația de față, dar președintele Iohannis vrea după Paștele ortodox să facă și o excursie, și chiar o face, după cum vedeți", a declarat Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: Nu exista niciun motiv să cheltuiești banii contribuabililor să ajungi să iei o decorație

"Noi am saluta orice întâlnire importantă pe care domnul Iohannis ar avea-o la Washington. Deci orice întâlnire la acest nivel este bine venită, faptul că se mai află despre România, deși, în cei 10 ani de mandat nu a făcut gaură în cer nicăieri domnul Klaus Iohannis promovând România, dar faptul că se întâlnește ar fi un lucru pozitiv.

Să așteptăm să vedem, poate se vede cu domnul Biden, poate se vede cu doamna Harris, poate se vede cu Antony Blinken, deși pe agendă nu sunt prevăzute aceste întâlniri. Să dea Dumnezeu să apară aceste întâlniri, altminteri, vom analiza la sfârșitul vizitei, nu exista niciun motiv să cheltuiești banii contribuabililor să ajungi să iei o decorație. Putea fi înmânată fără niciun fel de problemă ambasadorului României la Washington", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel