Nu mai aruncați pliculețele cu Silica Gel. Iată cum le puteți folosi eficient
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 18 oct 2022, 11:00
WhatsApp
Nu mai aruncați pliculețele cu Silica Gel. Iată cum le puteți folosi eficient. Sursa - pixabay.com
Nu mai aruncați pliculețele cu Silica Gel. Iată cum le puteți folosi eficient. Sursa - pixabay.com
De câte ori ați cumpărat o pereche de pantofi, ați găsit în cutie pliculețe cu bile mici și solide, pe care scrie Silica Gel.

Ei bine, acele bile sunt așa-numitul Silica Gel (bile de silicon). V-ați întrebat de ce producătorul pune în cutiile cu încălțăminte aceste pliculețe? 

Scopul lor este să absoarbă umezeala și sunt plasate în cutii pentru a preveni deteriorarea pantofilor. Cu toate acestea, în loc să le aruncați, ar trebuie să le folosiți în multe alte situații.

De ce trebuie să pui un burete pentru vase în cuptorul cu microunde: secretul gospodinelor cu experiență

După cum am menționat, pliculețele cu Silica Gel sunt excelente împotriva umidității. În consecință, combat și mirosurilor neplăcute, provocate de umezeală. Așa că, în loc să le aruncați, le puteți pune în interiorul dulapului cu pantofi sau chiar în coșul cu rufe murdare, pentru a îndepărta acel miros neplăcut de umezeală, care provine de la prosoape.

De asemenea, sunt excelente pentru păstrarea fotografiilor vechi și a documentelor importante. Puteți folosi Silica Gel și la tablourile, agățate pe pereți. Este suficient să puneți un pliculeț pe spatele ramei și timpul nu va deteriora tabloul.

Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea

De asemenea, puteți folosi pliculețele cu Silica Gel în automobil. Adesea, când plouă, este dificil să dezaburiți rapid geamurile. Așezând pliculețele pe bord, veți remedia această problemă.

Pliculețele sunt excelente și pentru uscarea umbrelei. Uneori se poate întâmpla să fiți nevoiți să puneți umbrela udă în geantă. Dacă veți pune umbrela într-o pungă cu pliculețe de Silica Gel, acesta vor accelera procesul de uscare a umbrelei.

Un alt mod de reutilizare a pliculețelor cu Silica Gel este să le puneți în geanta de sport, pentru a preveni mirosurile neplăcute.

Vezi și:

Albiți perdelele cu acest produs natural: puneți-l în mașina de spălat și bucurați-vă de rezultate

Perdelele sunt una dintre cele mai frumoase piese dintr-o casă. Unele sunt făcute din țesături subțiri și vaporoase, iar altele din țesături întunecoase și dense, care ne asigură intimitatea.

Multe persoane preferă să cumpere perdele din materiale sintetice. Avantajele produselor sintetice sunt costul relativ scăzut, designul mai interesant și o curățare mai ușoară.  

Chiar dacă costă mai puțin și se spală ușor, țesăturile sintetice își pierd rapid culoarea originală, ceea ce este foarte frustrant.

O planta elegantă, perfectă pentru baie și dormitor: purifică aerul și absoarbe umezeala

În general, cele mai iubite sunt perdelele albe. Problema perdelelor albe este că, din cauza trecerii timpului sau a fumului pe care îl absorb, acestea pot deveni gri și mirositoare. Curățarea lor poate părea o acțiune foarte complexă, mai ales dacă perdelele sunt foarte mari.

Totuși, dacă veți respecta o recomandare simplă, veți reuși să mențineți albul perfect al perdelelor, chiar dacă acestea sunt spălate des.  

Folosind o soluție naturală, perdelele vor reveni la splendoarea și albul original. Albirea perdelelor gri în mașina de spălat este ușoară cu această soluție naturală.  

Un ulei esențial curăță casa, parfumează hainele și alungă insectele. Este ieftin și de neînlocuit

Primul sfat util este să nu folosiți amoniac. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, perdelele albe se pot păta în contact cu un produs atât de agresiv.

Din acest motiv, cel mai bine este să scufundați perdelele într-un lighean cu apă fierbinte, în care ați adăugat două linguri de săpun de Marsilia. Lăsați perdelele în această apă circa 3 ore.

Va trebui apoi să spălați perdelele în mașina de spălat, în care, la fel, trebuie să adăugați săpun de Marsilia. În cazul perdelelor foarte murdare, va trebui să adăugați și 2 linguri de bicarbonat de sodiu.

Înălbirea perdelelor gri în mașina de spălat se face ușor. În plus,  vor fi eliminate urmele de mucegai și mirosul de fum.

Iată cum trebuie să calci perdelele

Când sunt uscate, puteți călca perdelele cu un fier de călcat, dotat cu jet de abur. Țineți jetul la distanță, pentru a nu deteriora materialul perdelelor.

În caz contrar, va trebui să puneți greutăți mici la baza perdelei, care să țină materialul întins. În așa fel, veți evita apariția cutelor, iar perdelele vor fi întotdeauna perfect ordonate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?