Amestecă drojdie cu detergent și vei scăpa de pete. Trucul eficient folosit de bunicile noastre
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Amestecă drojdie cu detergent și vei scăpa de pete. Trucul eficient folosit de bunicile noastre. Sursa foto: freepik.com
Amestecă drojdie cu detergent și vei scăpa de pete. Trucul eficient folosit de bunicile noastre. Sursa foto: freepik.com
Bunicile noastre nu aveau la dispoziție mijloacele moderne pentru spălarea rufelor, așa că au recurs la metode populare.

Unele trucuri ale gospodinelor din trecut le pot părea ciudate celor moderne. De exemplu, odinioară era perfect normal să se amestece drojdia uscată bine cu praf de spălat pentru a îndepărta petele.

O astfel de rețetă este excelentă pentru îndepărtarea petelor dificile de pe haine. Amestecul acționează ca un agent de îndepărtare a petelor, dar și ca un înălbitor. Unele gospodine au testat eficacitatea acestei metodei populare și au rămas mulțumite.

Nu-ți place să calci hainele? Acoperă masa de călcat cu folie de aluminiu și folosește un truc inteligent

Dar au ajuns la concluzia că această metodă nu funcționează la spălarea automată, ci doar la spălarea manuală a hainelor.

Drojdia, având proprietatea de a „fermenta” și de a începe o reacție chimică, se comportă imprevizibil la viteze mari în timpul centrifugării și a apei foarte fierbinți din mașina de spălat. Folosirea drojdiei în malina de spălat va păta hainele și va înfunda scurgerea. Așă că ai grijă!

Elimină toată murdăria din mașina de spălat. Ai nevoie de doua pastile cumpărate din farmacie

Deci, cel mai bine folosește drojdie ca înălbitor doar când speli hainele manual. În plus, înainte nu existau pungi porționate de drojdie uscată la vânzare, așă că bunicile noastre erau nevoite să folosească drojdie proaspătă pe care mai întâi o uscau bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel