Data publicării:

Îngrijește corect varza în august, pentru o recoltă bogată. Află secretul grădinarilor!

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Îngrijește corect varza în august, pentru o recoltă bogată. Află secretul grădinarilor!. Sursa foto: freepik.com
Îngrijește corect varza în august, pentru o recoltă bogată. Află secretul grădinarilor!. Sursa foto: freepik.com

August este momentul potrivit pentru a ajuta varza să acumuleze greutate, substanțe utile și vitamine, în care este atât de bogată.

În august, soiurile târzii de varză și-au format rozeta de frunze necesară și abia acum trebuie să treacă la formarea căpățânilor. În această perioadă, varza nu are nevoie de doze mari de îngrășăminte cu azot. Însă fosforul, potasiul, magneziul, calciul sunt exact substanțele care vor ajuta la creșterea unei căpățâni suculente. De ce ajutor are nevoie varza în august?

Nu arunca o mușcată care a crescut înaltă: află cum îi poți da a doua viață

Udare corectă. Varza are nevoie de apă. Din cauza frunzelor mari de sub plante, pământul este întotdeauna uscat. Uneori chiar și ploaia nu poate ajunge la rădăcini și nu poate uda solul. Prin urmare, este necesar să uzi  varza pentru ca creșterea căpățânii să nu se oprească. Este mai bine să nu folosești apă foarte rece pentru udare. 

Hrănire corespunzătoare. Dacă solul nu a fost bine hrănit în timpul plantării răsadurilor sau varza rămâne în urmă în dezvoltare, atunci trebuie hrănită. Amestecă câte o 1 lingură pulbere de nitrophoska, 1 lingură pulbere de superfosfat, 1 lingură pulbere de sulfat de potasiu. Întinde îngrășământul obținut între rândurile de varză. Cel mai bine aplică îngrășământul pe pământul umed. Apoi este necesar să se slăbească, astfel încât îngrășămintele să fie sub pământ și să nu se întindă 

Soiurile târzii de varză pot fi hrănite foliar cu sulfat de magneziu: 15 grame la 10 litri de apă pentru 10 mp).

Laptele acru, un supliment util pentru castraveții din grădină. Află cum se aplică!

Afânarea solului. Greblarea solului la baza plantelor promovează creșterea rădăcinilor suplimentare. Rădăcinile tinere sunt o nutriție suplimentară și o mai bună stabilitate pentru căpățânile grele de varză. 

Elimină dăunătorii. Principalii dușmani sunt: ​​afidele, omizile și limacșii. Dacă la sfârșitul verii, afidele nu sunt prea enervante, atunci omizile și melcii pot distruși și strica întreaga recoltă într-o clipă. Inspecția plantelor de varză va ajuta la prevenirea daunelor severe cauzate de acestea.

Planta care conține mai mult calciu decât un litru de lapte

În primele 5-6 zile, omizile tinere care mănâncă frunzele superioare pot fi eliminate cu ușurință: recoltare manuală, utilizarea prafului de tutun sau diferite infuzii de plante.

Măsurile extreme constau în utilizarea substanțelor chimice. Poți distruge omizile, tratând varza cu o soluție 0,3% de extract de superfosfat și clorură de potasiu. Acest lucru te va scăpa de dăunători și, în același timp, vei hrăni varza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel