Data publicării:

De ce se usucă frunzele de vinete? Fă un singur lucru și vei avea o recoltă bogată

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
De ce se usucă frunzele de vinete. Fă un singur lucru și vei avea o recoltă bogată. Sursa foto: freepik.com
De ce se usucă frunzele de vinete. Fă un singur lucru și vei avea o recoltă bogată. Sursa foto: freepik.com

Îngălbenirea și uscarea frunzelor de vinete reprezintă o problemă comună cu care se pot confrunta chiar și grădinarii profesioniști. 

Agronomii au explicat ce se întâmplă acest lucru și ce măsuri trebuie luate pentru a salva plantele. Uscarea frunzelor de vinete poate indica faptul că planta este afectată de un  păianjen. Cu toate acestea, acesta nu este singurul motiv.

Trebuie să examinezi cu o lupă frunzele plantelor, în special partea inferioară. Dacă găsești un dăunător, înseamnă că trebuie iei măsurile adecvate, spun experții. Pulverizarea cu acaricide te va ajuta în lupta împotriva acarianului, au adăugat agronomii.

Îngrijește corect varza în august, pentru o recoltă bogată. Află secretul grădinarilor!

Potrivit acestora, frunzele de vinete pot începe să se usuce din cauza lipsei de nutriție. Agronomii sfătuiesc în acest caz să se aplice fertilizare cu azot-potasiu. După aceea, frunzele nu se vor mai usca, dar numai dacă nu există dăunători.

Și odată ce  frunzele sunt tratate, plantele vor începe să rodească din abundență. Vinetele trebuie hrănite cu nitrat de potasiu, recomandă experții.

 

Vinete, zeci de beneficii pentru sănătate

 

În aproximativ 80 de grame de vinete se regăsesc următoarele: calorii - 20, carbohidrați - 5 grame, fibre - 3 grame, proteine - 1 gram, mangan - 10% din doza zilnică recomandată, folat -  5% din doza zilnică recomandată, potasiu - 5% din doza zilnică recomandată, vitamina K - 4% din doza zilnică recomandată, vitamina C - 3% din doza zilnică recomandată.

Udă plantele cu cea mai ieftină bere. Află cât de utilă este pentru culturile din grădină

Pe lângă faptul că legumele conțin o varietate de vitamine și minerale, vinetele au  un număr mare de antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de daunele cauzate de radicalii liberi.

Antioxidanții ar putea ajuta la prevenirea multor tipuri de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

Datorită conținutului lor de antioxidanți,  vinetele pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. Într-un studiu, iepurilor cu colesterol ridicat li s-au administrat zilnic 10 ml de suc de vinete timp de două săptămâni.

Nu arunca o mușcată care a crescut înaltă: află cum îi poți da a doua viață

La sfârșitul studiului, aceștia aveau niveluri mai scăzute atât de colesterol LDL, cât și de trigliceride, doi markeri de sânge care pot duce la un risc crescut de boli de inimă atunci când sunt crescute.

Vinetele țin sub control glicemia. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că vinetele au un conținut ridicat de fibre, care trec prin sistemul digestiv intacte.

Planta care conține mai mult calciu decât un litru de lapte

Fibrele pot reduce zahărul din sânge prin încetinirea ratei de digestie și absorbție a zahărului din organism. Absorbția mai lentă menține nivelul zahărului din sânge constant și previne creșterea glicemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel