Europarlamentare, dezbaterea electorală a anului 2019: Dacian Cioloș, la DC News
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dacian Cioloș
Dacian Cioloș
La DC News veți putea urmări dezbaterea electorală a anului 2019 - ocupanții primului loc de la PSD, PNL, ALDE, PRO România și USR - PLUS la alegerile europarlamentare 2019.

Rovana Plumb (PSD), Norica Nicolai (ALDE), Rareș Bogdan (PNL), Victor Ponta (PRO România) și Dacian Cioloș (USR - PLUS) sunt invitați la prima dezbatere electorală a anului 2019. Va fi o dezbatere încinsă, cu replici acide pe care nu trebuie să o ratați!

Luni, 13 mai 2019, Rovana Plumb, Norica Nicolai, Rareș Bogdan, Victor Ponta și Dacian Cioloș vor veni la DC News pentru a ne spune de ce candidează, ce plan au de la Bruxelles pentru România și de ce ar trebui să ieșim la vot.

Cine este Dacian Cioloș, președintele PLUS

Dacian Cioloș a terminat cursurile Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj (1989-1994), obținând diploma de inginer horticultor. A urmat apoi studii de agronomie aprofundată, specializarea "Sisteme de producție și dezvoltare rurală" la École nationale supérieure agronomique (ENSAR) din Rennes, Franța, beneficiind de o bursă guvernamentală franceză, și un master științific (DEA) în "Economia dezvoltării agricole, agro-alimentare și rurale" la École nationale supérieure agronomique (ENSAM) și Université Montpellier I (1996-1997).

A început activitatea profesională ca stagiar la Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene. În perioada 1998-1999, am fost implicat în mai multe proiecte de dezvoltare rurală pentru județul Argeș, iar apoi a coordonat programele de cooperare româno-franceze în domeniul dezvoltării agricole și rurale la Centrul Internațional de Cooperare pentru Dezvoltare Agricolă, în parteneriat cu Asociația Națională de Dezvoltare Agricolă. În 2002, a început să lucreze la Delegația Comisiei Europene în România, unde s-a ocupat de aplicarea SAPARD.

Trei ani mai târziu, s-a alăturat echipei de la Ministerul Agriculturii. În perioada 2010-2014, a fost comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală. A ocupat funcția de prim-ministru (noiembrie 2015-ianuarie 2017), a condus un guvern independent politic într-un an electoral.

În 2017, a cofondat Platforma România 100 împreună cu alți patru foști colegi din guvernarea 2016. În 2018, a fost parte a unui grup care a inițiat un proiect politic devenit în decembrie 2018 PLUS (Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate).

VEZI ȘI: EXCLUSIV Europarlamentare 2019: Cinci numărul 1, DEZBATERE electorală la DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel