Ciolacu: Avem o veste bună pentru pensionari / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, facptul că Guvernul va aproba o investiţie de peste 130 de milioane de lei, fonduri din PNRR, pentru a implementa un sistem informatic integrat la Casa Naţională de Pensii Publice.

'Avem o veste bună şi pentru pensionari. Introducem un nou sistem informatic performant la Casa Naţională de Pensii Publice, complet integrat. Este o investiţie de peste 130 de milioane de lei din PNRR şi, astfel, vom elimina, de exemplu, cozile la biletele de tratament', a zis Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei Executivului.

Pe agenda şedinţei Executivului de joi este aprobarea, prin hotărâre, a Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii 'Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naţionale de Pensii Publice'. 

Ciolacu: Investim 11 miliarde de lei pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focşani - Roman

De asemenea, Guvernul va aproba, joi, reabilitarea liniei de cale ferată Focşani - Roman, o investiţie de 11 miliarde de lei cu termen de realizare de trei ani, a precizat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

'Investiţiile rămân factorul decisiv al dezvoltării noastre economice, iar azi aprobăm noi proiecte majore. În primul rând, investim 11 miliarde de lei pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focşani - Roman. Sunt în special bani europeni pentru aproape 150 de kilometri de cale ferată, cu termen de realizare de trei ani', a anunţat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Totodată, acesta a transmis că urmează să se aloce din bugetul de stat un miliard de lei pentru reabilitarea unui sector din Autostrada A1.

'În domeniul rutier, alocăm un miliard de lei din bugetul de stat pentru a reabilita un sector de 42 de kilometri din Autostrada A1', a zis premierul. 

Ciolacu: Discutăm propunerile de salarizare de la muzee

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Executivul discută propunerile Ministerului Culturii cu privire la rezolvarea problemelor de salarizare din muzee. Actul normativ va putea fi aprobat săptămâna viitoare.

'Discutăm azi şi propunerile Ministerului Culturii privind rezolvarea problemelor de salarizare din muzeele ţării, dar şi pentru alte categorii unde sunt discrepanţe salariale. Ministerul Finanţelor trebuie să ne confirme aplicarea acestor soluţii şi actul legislativ pentru a-l aproba săptămâna viitoare. Sunt convins că, în aceste condiţii, avem maturitatea ca Noaptea Muzeelor să se desfăşoare normal, cu întreaga listă a muzeelor deschise publicului', a zis Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern. Amintim faptul că, miercuri, premierul Marcel Ciolacu a făcut un apel la muzeografi să nu boicoteze Noaptea Muzeelor.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel