Gata cu telefoanele mobile așa cum le știam! Cu ce vor fi înlocuite. Ți-ai fi închipuit că se va ajunge aici? foto în articol
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Evoluția telefoanelor mobile a fost rapidă și a marcat progrese tehnologice semnificative într-o perioadă relativ scurtă.

La început, telefoanele mobile erau dispozitive voluminoase, cu funcționalități limitate, care ofereau doar posibilitatea de a efectua și primi apeluri. Motorola DynaTAC 8000X a fost primul telefon mobil. Avea o greutate de aproape 1 kg și oferea doar 30 de minute de convorbiri. Ar însemna pentru noi astăzi „telefonul cărămidă”.

Nokia 3310, unul dintre cele mai populare telefoane din toate timpurile

Nokia 1011 a fost primul telefon GSM produs în masă. Nokia 3310, unul dintre cele mai populare telefoane din toate timpurile, renumit pentru durabilitate și durata mare a bateriei.

Nebunia cu telefoanele iPhone

Lansarea iPhone de către Apple a revoluționat piața. Au apărut telefoane care au inovații majore în tehnologie 5G, camere multiple de înaltă rezoluție, ecrane pliabile (Samsung Galaxy Fold) și care au avansuri în inteligența artificială și realitatea augmentată.

Ce urmează? Realitatea Augmentată (AR) și Realitatea Virtuală (VR)

Telefoanele mobile au evoluat de la dispozitive greoaie și scumpe, folosite doar pentru apeluri vocale, la smartphone-uri avansate care combină funcționalitatea unui computer cu portabilitatea și conectivitatea avansată, influențând profund viața de zi cu zi și modul în care interacționăm cu lumea digitală. Iar lucrurile se schimbă foarte repede, motiv pentru care ne întrebăm ce urmează? Realitatea Augmentată (AR) și Realitatea Virtuală (VR). Marile companii lucrează la ochelari inteligenți care ar putea înlocui parțial funcționalitatea telefoanelor mobile, oferind informații și interacțiuni direct în câmpul vizual al utilizatorului. De asemenea, sunt tehnologii care promit să ofere experiențe imersive, combinând realitatea virtuală cu elemente din lumea reală.

Tehnologiile imersive schimbă interacțiunea cu mediul digital

 

Deputatul PSD Andi Cristea, raportor general al Consiliului Europei pentru știință și tehnologie, actual candidat pentru Parlamentul European, a vorbit, la DC News, în cadrul unei dezbateri electorale, despre tehnologiile imersive schimbă interacțiunea cu mediul digital, oferind experiențe utilizatorului de o intensitate și interactivitate până de curând considerate futuriste.

3. Deputatul ... (andi-cristea_55889400.jpg)

„Deja există tehnologia realităților imersive, altfel spus... peste zece ani vom vedea - cum avem noi ochelarii - dar mă rog, sunt niște ochelari digitali speciali, care practic proiectează lucruri pe câmpul vizual. Vorbim despre realitatea augmentată virtuală, extinsă, lucruri care acum nu sunt înțelese, dar care vin peste noi. Deja sunt aici și vor produce schimbări și transformări în societate pe care nici măcar nu le putem anticipa”, ne-a spus Andi Cristea, deputat PSD care a avut ocazia să testeze cel mai nou model de cască de realitate augmentată dezvoltat de Meta - Quest 3. Vedeți în imaginea mai jos cum arată:

1. -imagine fara descriere- (andi-cristea_68139500.jpg)

Youtube video image

 

 

Evoluția telefoanelor mobile a fost marcată de progrese tehnologice impresionante care au transformat aceste dispozitive în instrumente esențiale ale vieții moderne. Ele continuă să evolueze rapid, deschizând noi posibilități și transformând modul în care comunicăm și interacționăm cu lumea din jurul nostru.

 

 

VEZI ȘI: Joburi care, dacă nu vor dispărea, vor fi profund schimbate. Trăim un moment similar Revoluției Industriale din secolul XIX:

https://www.dcnews.ro/joburi-care-daca-nu-vor-disparea-vor-fi-profund-schimbate-traim-un-moment-similar-revolutiei-industriale-din-secolul-xix_959282.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel