Scăderea vârstei de recrutare la 25 de ani poate furniza Forțelor Armate Ucrainene încă 100.000 de recruți
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Șeful statului nu a îndrăznit să semneze legea din cauza neplăcerii sale față de deciziile impopulare și aspectul financiar al mobilizării.

În cele din urmă, președintele a semnat proiectul de lege. Sursa a remarcat că Zelenski a luat această măsură din cauza epuizării Forțelor Armate și a pierderilor ireversibile de pe front, notează NewVoiceofUkraine.

Articolul menționează că nu se știe dacă mobilizarea tinerilor de 25 de ani va rejuvena semnificativ armata.

Oleksandr Hladun, director adjunct al Institutului de Demografie și Probleme ale Calității Vieții al Academiei Naționale de Științe, a remarcat că în anii 1998-1999, în Ucraina s-au născut 416.349 de băieți. Acum ar trebui să aibă 25-26 de ani.

Totuși, a remarcat că nu toți se vor alătura Forțelor Armate, deoarece unii nu vor fi apți din motive de sănătate, iar alții sunt în străinătate sau în teritoriile temporar ocupate.

În același timp, interlocutorii UP în Statul Major prevăd că decizia de a mobiliza tinerii de 25 de ani ar putea adăuga aproximativ 100.000 de tineri apărători la armata ucraineană.

Prim-ministrul Shmyhal anunță o abordare "mult mai blândă" asupra recrutării în Ucraina

Ucraina nu va avea nevoie de 500.000 de soldați suplimentari, așa cum s-a anticipat anterior, indicând o schimbare către o abordare a conscripției "mult mai blândă", a declarat prim-ministrul Denys Shmyhal într-un interviu pentru canalul estonian ERR pe 4 aprilie.

"Înțelegem că nu sunt necesare atât de multe persoane în acest moment, așa că va fi mult mai blândă înrolarea", a spus Shmyhal.

"Cred că în decursul acestui an, vom îndeplini toate sarcinile necesare pentru a încorpora în armată cetățenii ucraineni."

Guvernul ucrainean "controlează situația" — au început rotațiile pe linia frontului, iar noul Comandant-șef, Oleksandr Syrskyi, a efectuat o auditare a Forțelor Armate, rezultând în crearea unor noi brigăzi, a declarat Shmyhal. Ucraina așteaptă echipamente și muniție de la partenerii săi.

Shmyhal a exprimat, de asemenea, încrederea că Parlamentul Ucrainei va adopta un nou proiect de lege privind conscripția, deoarece analizarea amendamentelor în comisii a fost deja finalizată.

În decembrie 2023, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a anunțat că armata Ucrainei a cerut conscripția unui număr suplimentar de 450.000 până la 500.000 de persoane, ceea ce ar costa 500 de miliarde de grivne (12,7 miliarde de dolari).

Atunci, Comandantul-șef de atunci, Valerii Zaluzhnyi, a declarat că militarii "nu au formulat o solicitare specifică pentru numărul de trupe care să fie mobilizate."

Ucraina nu are nevoie să încorporeze "jumătate de milion de persoane", a declarat Zelenski pe 3 aprilie, fără a preciza câți recruți are nevoie în prezent armata ucraineană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel