Eroare cu meditaţiile. Prof. univ. dr. Gologan: Greșeală MAJORĂ care se face
Prof. univ. dr. Radu Gologan a vorbit, într-un dialog cu conf. dr. Georgeta Pânișoară, despre greşeala pe care o fac părinţii atunci când decid să înceapă meditaţiile cu copiii de la vârste foarte fragede, atunci când descoperă că acesta are un talent la matematică sau la alte ştiinţe.
"Primesc adesea tot felul de propuneri din partea părinţilor, mai ales la copii de 5-7 ani: ‚calculează foarte repede, îi place matematica’. Da, e un început, dar la vârsta asta nu trebuie copilul împins din spate şi să începi cu meditaţiile la matematică pentru că el calculează foarte repede.
Nu. Calculul rapid al unui copil mic înseamnă un talent nativ la matematică. Nu pentru că matematica e ştiinţa cifrelor, ci pentru că dragostea de cifre înseamnă deja o rapiditate în raţionament şi faptul că dovedesc că au talentul de a face raţionamente cu foarte multe necunoscute. Ceea ce înseamnă un talent iniţial. Dar asta nu înseamnă nici matematică, nici faptul că va putea dovedi în viaţă că e aşa.
Talentul trebuie însă încurajat şi din asta se poate naşte un posibil viitor", a explicat în cadrul emisiunii difuzate la DC News TV, prof. univ. dr. Radu Gologan.
VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News