Schimbare drastică după contestație. Un elev din Vrancea trece de la 3,50 la 9,75 la Matematică în Evaluarea Națională
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: @pressfoto / FreePik
Sursa Foto: @pressfoto / FreePik
După o contestație, nota elevului a crescut 6 puncte. Este doar unul din cele 6 cazuri la nivel național.

Momente șocante pentru un copil din Focșani care obținuse nota 3,50 la proba de matematică în cadrul Evaluării Naționale. După o contestație, nota absolventului de clasa a VIII-a a crescut la 9,75. 

Un elev de la școala “Duiliu Zamfirescu” din Vrancea a avut o creștere exponențială a notei. Responsabilii corecturilor vorbesc despre o eroare umană la încărcarea rezultatelor pe platformă. De altfel, au existat 6 astfel de situații la nivel național. În județul Vrancea au fost depuse 183 de contestații la matematică și 193 de contestații la limba română.

Peste 27 de mii de contestații au fost depuse anul acesta, cel mai mare număr de contestații din ultimii 10 ani

Elevul a avut inițial nota 9,50 la Limba română și 3,50 la Matematică. În final, a obținut media generală de 9,65 la Evaluarea Națională. Peste 27 de mii de contestații au fost depuse anul acesta, cel mai mare număr de contestații din ultimii 10 ani.

Părinții vor completa fișele de opțiuni pentru înscrierea la liceu, cu ajutorul profesorilor diriginți și altor reprezentanți ai școlilor absolvite de copii. Acest proces se va încheia pe 22 iulie.

Repartizarea computerizată a elevilor va avea loc pe 24 iulie. Admiterea în clasa a IX-a se va baza pe media generală la Evaluarea Națională, care este calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, a notelor obținute de absolvenții clasei a VIII-a, fără rotunjire. Media generală din clasele V-VIII nu va mai fi luată în considerare, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel