ASE 4.0 - Investiții pentru digitalizarea universității
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Academia de Studii Economice din București - liderul învățământului economic, de business și administrație publică din România și Europa de Sud-Est – prezintă, în prag de admitere, una dintre investițiile majore realizate pentru îmbunătățirea prin digitalizare a procesului de învățământ și de cercetare.

În cadrul Conferinței "ASE 4.0 - Universitate sustenabilă prin digitalizare: Prezentarea investițiilor în educație", desfășurată joi, 11 iulie 2024, în Aula Magna a universității au fost prezentate principalele rezultate ale implementării proiectului „Universitatea sustenabilă prin digitalizare. Investiții în infrastructura de cercetare și educație - ASE 4.0" (cod 384388931), în valoare de 39,5 milioane lei, finanțat în cadrul Componentei C15 – Educație, din PNRR.

Evenimentul a fost dedicat, în egală măsură, festivității de finalizare a Programului de formare a competențelor digitale avansate, precum și prezentării investițiilor în infrastructura IT a universității, finanțate prin intermediul proiectului.

ASE informează candidații la programele de licență, masterat și doctorat, precum și studenții săi despre noile facilități și resurse pentru ei, ca rezultat al proiectului.

Începând din luna octombrie vor fi puse la dispoziția studenților 18 laboratoare noi de cercetare pe domenii de interes, precum: inteligență artificială, agricultură digitală urbană, imprimare 3D, securitate cibernetică, realitate virtuală și augmentată, robotică avansată, comunicare digitală, simulări de marketing și cercetări în neuro-științe, precum și un centru de testare digitală computerizată.

In plus, membrii comunității academice vor putea utiliza tehnologiile moderne în procesul didactic și de cercetare prin intermediul celor 10 laboratoare de transformare digitală a afacerilor, precum și în sălile de curs și de seminar dotate cu echipamente audio-vizuale moderne, facilitând desfășurarea unui proces de învățare interactiv și colaborativ. Investiția în noua instrastructură educațională, finanțată prin PNRR se ridică la peste 12,4 milioane lei.

Investiția în resursa umană, finanțată prin proiect, de peste 2,8 milioane lei, s-a realizat prin intermediul unui Program de formare a competențelor digitale avansate, desfășurat în perioada noiembrie 2023 – mai 2024, pentru 350 cadre didactice titulare, precum și pentru 50 deangajați – personal didactic auxiliar. Urmare a acestui program, 31 de programe de studii – licențăși masterat - vor fi actualizate pentru oferirea de competențe digitale avansate studenților.

Infrastructura de date și comunicații, care asigură internet tuturor utilizatorilor dinspațiile de învățământ, zona administrativă și spațiile de cazare a fost îmbunătățită, fiindachiziționate echipamente pentru dotarea Centrului de Date și infrastructura de comunicații dinIntranet în valoare de peste 14,4 milioane lei.

Din 12 iulie 2024, ASE așteaptă absolvenții de liceu să se înscrie la studiile universitare de licență. Procesul de înscriere este online, iar oferta educațională include 7.696 de locuri scoase la concurs, dintre care 3.130 finanțate de la buget.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel