Prima generație de studenți de la Facultatea de Drept a ASE, grad uriaș de promovabilitate la licență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Profesorul universitar dr. Nicolae Istudor, rectorul ASE, a anunțat că Facultatea de Drept, cea mai tânără facultate a  Academiei de Studii Economice, are prima generație de absolvenți. 

Cei 58 de studenți s-au înscris pentru susținerea examenului de licență la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, deoarece ASE nu avea acreditare pentru acest program. Din aceștia, 56 au absolvit cu drepturi depline.

„Facultatea de Drept e cea mai tânără facultate din universitatea noastră și trebuie să spunem că avem o veste bună. Avem o primă generație de absolvenți. 58 de studenți s-au înscris la susținerea examenului de licență la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, pentru că noi nu am avut acreditare pe acest program. Din cei 58, am avut 56 care sunt absolvenți cu drepturi depline. Și cea mai mare notă, de 9.90, la examenul scris, a fost obținută de către un absolvent de-al nostru. S-a lucrat mult și frumos la această facultate. Încercăm să obținem toate avizele pentru a susține licența la noi în universitate și sper să și reușim",  a spus prof. Univ. Dr. Nicolae Istudor.

Rectorul a explicat că la Facultatea de Drept sunt 150 de locuri disponibile, iar numărul de candidați este foarte mare.

„Am avut și 1000 de candidați la Drept. În ultimii ani a scăzut puțin numărul, dar în prima generație, cei care au terminat acum, au fost 1000 de candidați și am avut copii buni.”, a spus prof. Univ. Dr. Nicolae la  Istudor la Interviurile DC News. Facultatea de Drept din cadrul ASE a fost înființată acum patru ani. Conform legislației în domeniu, orice facultate nou înființată trebuie să parcurgă anumiți pași pentru a putea susține licența în mod independent. În prezent, Facultatea este autorizată să funcționeze și urmează să facă formalitățile necesare pentru acreditare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel