ASE-ul reintroduce examenul de admitere după 11 ani. Prof. Univ. Dr. Nicolae Istudor: Ce trebuie să știe viitorii studenți / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @simonova1407
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @simonova1407
Prof. Univ. Dr. Nicolae Istudor, rector al Academiei de Studii Economice din București, a fost invitat la Interviurile DC News, unde a anunțat modificări importante în procesul de admitere.

Elevii se vor înscrie în platforma admitere.ase.ro pentru toate facultățile ASE unde vor parcurge pașii necesari pentru înscriere - încărcarea documentelor cerute, inclusiv eseul motivațional. Pentru Facultatea de Drept și pentru Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE), va trebui însă susținut și un examen de admitere, după finalizarea etapei de înscriere.

”Avem un anunț de făcut, am schimbat câte ceva! Menținem sistemul de admitere pe bază de eseu motivațional la toate facultățile. Trebuie să motiveze copilul de ce alege facultatea din cadrul universității noastre, a spus prof. dr. Nicolae Istudor, rectorul ASE. Avem două facultăți, Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE), respectiv Facultatea de Drept, unde am introdus examenul pe bază de evaluare de cunoștințe, pe bază de bibliografie, tematică. Media finală de admitere pentru aceste două facultăți se compune astfel:

Pentru Drept, clar, numai examenul de admitere pentru că o să avem admitere împărțită în două componente: admitere pe bază de test grilă la Limba română și la Economie. La Cibernetică, media se compune din două note.  Avem media de la testul grilă, și dăm numai Matematică la grilă, contează 40% din nota finală, și respectiv media de admitere, care se calculează cum calculăm pentru celelalte facultăți, adică o pondere de 70% a mediei de la Bacalaureat, respectiv 30% a mediei din timpul anilor. E mai complex sistemul de calcul la Cibernetică. Probabil că, în timp, vom merge cu o pondere mai mare pentru testul grilă.

 

3. Nicolae Is... (istudor_79714300.jpg)

Prof. Univ. Dr. Nicolae Istudor.  Foto: Crișan Andreescu 

 

Examenul de admitere va reduce gradul de abandon

”Am luat această măsură, de a introduce examen de admitere, din mai multe motive. Pentru Drept trebuie să ne armonizăm cu tot ce înseamnă facultățile de profil din țară, a spus prof. Univ. Dr. Nicolae Istudor.  Pentru Drept e prima dată când se introduce examen de admitere. Cibernetica a mai organizat examen de admitere pe vremuri. Ultima admitere a fost undeva în 2013. Acum revenim și, încet, încet, vom reveni la toate facultățile pentru a reduce gradul de abandon în timpul școlarizării. Sunt foarte mulți copii care renunță sau nu fac față", a spus prof. Univ. Dr. Nicolae Istudor.

Rectorul a subliniat că elevii se înscriu la facultate, însă mai apoi abandonează cursurile din diverse motive, inclusiv dificultatea cursurilor. Pentru a reduce această tendință, rectorul Universității, Nicolae Istudor, a subliniat că pot fi introduse examene de admitere și pentru alte facultăți.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel