Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 04 noi 2020 / 16:22
Deputat Pro România, semnal de ALARMĂ: "Carantina de toamnă..."
Deputatul Pro România Cătălin Nechifor atrage atenţia asupra unei aşa zise "carantine de toamnă". 

"Carantina de toamnă la Suceava

După ce în finalul lunii martie Suceava și 8 localități limitrofe au fost carantinate pentru 1 lună și jumătate, iată că același scenariu s-ar putea repeta în perioada imediat următoare.

Din 4 martie și până la decizia de a introduce carantina pe 30 martie, la Suceava s-au înregistrat 2650 de cazuri, din care peste 400 în rândurile cadrelor medicale, practic aveam atunci o rată de 100 de cazuri pe zi. Acum, din păcate, cifrele zilnice au sărit de mult timp suta, astăzi înregistrând un record de 212 cazuri noi, numărându-se 1577 de cazuri active în 104 localități, din cele 114.

Ceea ce este foarte îngrijorător este de fapt lipsa de soluții, majoritatea localitățior urbane, dar și cele limotrofe reședinței de județ, înregistrând o incidență de peste 3 la mie. Relevantă este situația de la Siret, un oraș de circa 10 mii de locuitori, unde, de la începutul lunii septembrie, rata de infectare a rămas stabilă, în jurul valorii de 6 la mie. Acest lucru demonstrează că măsurile promovate intens de distanțare socială, purtarea măștii în public și spălatul pe mâini nu sunt suficiente în acest moment în care județul se apropie de 2 la mie, iar municipiul Suceava este in a 10-a zi consecutivă când depășește indicatorul de scenariu roșu, de 3 la mie", a scris Cătălin Nechifor pe Facebook.

De ce este nevoie

 

"Soluțiile sunt foarte importante acum, iar în mod realist cred că e necesar un număr de testări zilnice mult mai mare decât în prezent, în al doilea rând este nevoie ca spitalul din Fălticeni, în construcție din1993, să fie dat în folosință cât mai repede și e obligatoriu ca informarea publică să fie făcută cât mai profesionist, nu de către oameni politici, ci de către persoane publice care să aibă un grad ridicat de încredere la nivelul populației.

Și încă un lucru important, autoritățile centrale să se uite cu atenție la ceea ce fac alte state în lupta cu COVID-19, inclusiv la programele de testare rapidă în masă pe care le face Slovacia.", a mai scris deputatul Pro România. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro