Nehammer, întâlnire cu Iohannis doar dacă ”președintele dorește să îl cheme puțin la ordin”. Rareș Bogdan: România este epicentrul Europei, în momentul acesta
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Presidency
Foto: Presidency
Eurodeputatul Rareș Bogdan a vorbit despre Congresul Partidului Popular European de la București.

„Karl Nehammer va fi poimaine seara la București. Deocamdată nu are confirmată o întâlnire cu președintele Ciucă care a cerut niște condiții, nici cu premierul Ciolacu. Foarte probabil va avea o întâlnire în cazul în care președintele Iohannis dorește să îl cheme puțin la ordin, să stea de vorbă cu domnia sa. Noi am reușit o chestiune importantă: în documentul final al acestui congres la care participă 1500 de delegați, 700 din staff tehnic, plus 645 de jurnaliști acreditați la București, am reușit să introducem în documentul final al congresului, care se va vota joi, odată cu candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la președinția Comisiei Europene, introducerea următorului text: Partidul Popular European are ca prioritate în viitorul mandat introducerea României și Bulgariei în spațiul Schengen din punct de vedere terestru și feroviar, adică este un gest pe care PPE îl face, o presiune în plus pe care Partidul Popular European o face”, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan.

Prezență din toată Europa

„În primul rând, trebuie să înțeleagă cu toții că în momentul acesta România este epicentrul Europei. Mâine vor fi la București nu mai puțin de 15 șefi de stat și de guvern, din care 13 din Europa comună, doi din Europa Maia Sandu și președintele Confederației Elvețiene, plus liderii tuturor partidelor mari de opoziție sau vicepremieri din Italia, Germania, Italia, din Spania președintele PP, Feijoo, dar de asemenea Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei, Donald Tusk, premierul Poloniei, de asemenea Andrej Plenković, premierul Croației, premierul Austriei, Nehammer și premierul Luxemburgului, al Lituaniei, al Letoniei, al Suediei, președinți și șefi de stat alături de Klaus Iohannis, alături de Nicolae Ciucă, alături de Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, de liderul Manfred Weber, liderul PPE și de asemenea de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Aproape 200 de europarlamentari

Deci, este o întrunire cum nu a existat în acest an și nu va exista la București. E cea mai importantă întrunire de politică internațională. Sunt 177 de europarlamentari din 705, cel mai mare grup politic, Grupul Popularilor Europeni. Sunt reprezentanți din 44 de țări membre ale Partidului Popular European și acest lucru arată, pe de o parte, importanța României și a Partidului Național Liberal în politica internațională și, de asemenea, un semnal extrem de important despre ce face România pe frontul de est, granița cu Ucraina, pe flancul estic al NATO și ce face România, de asemenea, pentru combaterea extremismului și o Europă funcțională”, a mai precizat europarlamentarul Rareș Bogdan, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel