Cea mai mare inutilitate din București. Primarul de sector care credea că va da lovitura și turiștii vor lua cu asalt construcția
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie de la Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/rela-ie-legatura-casa-camin-3756158/
Fotografie de la Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/rela-ie-legatura-casa-camin-3756158/
În Sectorul 4 din București a apărut o construcție... „fabuloasă”.

Mai exact, vorbim despre construcția numită ”Poarta Eroilor” care este ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei, în zona în care se află Cimitirul Eroilor, dar și Cimitirul Bellu și Cimitirul Evreiesc. Construcția nu este originală, ci este inspirată din lucrările arhitectului spaniol Santiago Calatrava. Este ca și cum ai spune că Daniel Băluță, edilul de la Sectorul 4, a făcut o pereche de blugi... inspirată din blugii lui Levi Strauss.

Dar ce este această construcție mai exact? Niște fiare care au costat 32 de milioane de lei. Construcția nu are niciun rol, în afară de rol decorativ. Dar este greu să ne imaginăm că vin turiștii să vadă aceste fiare...

Poate primarul Daniel Băluță ar fi trebuit să facă lucruri cu adevărat utile, cum ar fi un pasaj aici, în una din cele mai aglomerate intersecții din București, o supratraversare, o subtraversare, o metodă de a decongestiona traficul, nu de a-l încărca cu niște tone de tablă cu rol decorativ, a zis jurnalistul Val Vâlcu în cadrul emisiunii News Pass cu Laura Chiriac de la B1 TV.

De asemenea, la capitolul lucruri ciudate mai bifăm ceva: a dărâmat un zid la Orășelul Copiilor doar ca să facă altul. Prima problemă pe care trebuia să o rezolve era traficul și apoi putea să treacă la „decorațiuni”. Ca să putem merge să vedem ”Poarta Eroilor” trebuie să trecem de fumul mașinilor care stau în ambuteiaje.

În altă ordine de idei, astfel de construcții le faci în zone vizitabile, unde vin turiști. Să bagi milioane ca să copiezi din fier beton o operă în stilul unui arhitect depășit demult, când ai putea cu banii aceia să plătești niște artiști români să-ți facă un moment modern într-un loc vizitabil... spune multe despre tine ca primar. Nu va veni nimeni să se „învârtă” în jurul unei lucrări inspirate de Santiago Calatrava într-un trafic sufocant. 

În loc să găsească soluții pentru a degaja traficul, a trântit peste acea intersecție super aglomerată un fel de copertină de tablă. Mai puneai niște bani și făceai o pasarelă, un pod, orice care ar fi rezolvat problema traficului în zonă. Iar banii pentru monumente îi dădeai într-un parc, într-un loc unde mai sunt și alte monumente sau făceai o sală de sport sau orice altceva mai util, a mai zis Val Vâlcu la B1 TV.

Dar acțiunile primarului de la Sectorul 4 nu se opresc aici. După ce a „distrus” Centrul Cultural Nicolae Bălcescu, pe Daniel Băluță l-a apucat cultura. Acolo se făcea teatru pe vremuri, dar a venit el și a zis că pune muzică populară, iar între timp nu a mai făcut nimic. Cu banii dați pe ”Poarta Eroilor”,  făcea un centru cultural de cartier, o bibliotecă, orice altceva. Și poate era mai multă cultură decât într-o copie palidă a unui arhitect care și-a spus cuvântul acum câteva decenii. 

VEZI ȘI: Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală:

 

https://www.dcnews.ro/cine-a-furat-romania-cea-mai-mare-propaganda-a-fost-scoasa-la-iveala_957828.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel