Data actualizării:
Data publicării:

Vacanța ieftină în Istanbul nu mai există! ”Prețurile de acum încolo vor fi exagerate”. Ce notă de plată a primit o familie de români cu un copil mic după masa de prânz

Autor: Irina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Istanbulul ieftin nu mai există. Totul s-a scumpit în ultimii ani, iar nivelul la care a ajuns astăzi îl face accesibil doar pentru categorii limitate de turiști. 

Capitala comercială a Turciei s-a scumpit exagerat de mult, de la mâncare la suveniruri. După un calcul simplu, puteți compara prețurile de aici cu cele din orice alt oraș turistic european. Ba mai mult, intrările la obiectivele turistice de zeci de euro și prețurile ridicate de la restaurante chiar bat capitalele europene. ”Am mâncat o familie cu 15 euro” nu mai există. Nimic nu mai este ieftin în Istanbul, după cum arată comentarilor românilor. 

”Sunt pentru prima dată aici și nu am nimerit așa ceva (ieftin și bun) și suntem genul care mergem pe jos peste tot, minimum 15000 pași pe aplicație . Cu soția și copil de 7 ani la un singur fel de mâncare, cea mai mică 1000 lire. Un exemplu de la ultima masă, ghiveci cu miel, cu creveți și o supă 1500 lire, în condițiile în care porția nu avea 250 gr. Lângă, la un butic, 5 buc baclava vărsată, o prăjitură și ceai vărsat 200 gr - 700 lire. Părerea mea e că e puțin cam scump pentru ce oferă orașul și comparativ cu alte țări, probabil și din cauză că, înainte să vin, toți au lăudat partea gastronomică și la pomul lăudat…” a scris un internaut pe grupul ”La pas în Istanbul - informații utile”. 

Reacțiile nu au întârziat să apară: ”Bine ați venit în Istanbulul actual, din nefericire în Turcia prețurile cresc din ce în ce mai mult. De ieri a fost mărit TVA-ul la restaurante, de aceea prețurile de acum încolo vor fi exagerate… (...) Trăiesc în Istanbul de 27 de ani şi vă rog să mă credeți că ştiu ce vorbesc. Vă sfătuiesc să mergeți la restaurantele unde se fac kebabe şi să mâncați lahmacun care este delicios şi mai ieftin (...)”. ”Astăzi am dat 415 lire pe un kebap destul de prost și 350 lire pe un Balik Durum...” a reacționat o altă persoană. ”Foarte scump Istanbulul. Nu merită efortul fizic, psihic și financiar. Este un haos centrul istoric, mizerie, la tot pasul ești acostat fie să cumperi sau să mănânci ceva. Intrările la Hagia Sofia și la Topkapi este 50 de euro de persoană” a atras atenția alt internaut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel