Ce vrea AUR să facă în Parlamentul European. Avocata Georgiana Teodorescu: Nu vrem să fim ruda săracă, chemată să mănânce la colț, eventual cu servitorii / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Avocata Georgiana Teodorescu, unul dintre candidații AUR la alegerile europarlamentare, a vorbit despre ce urmează să facă partidul în Parlamentul European.

În cadrul unui interviu exclusiv la DC News, Georgiana Teodorescu, avocat și candidat AUR la alegerile europarlamentare, a vorbit despre proiectele partidului condus de George Simion în Parlamentul European.

„Ce politică vreți să promovați în Parlamentul European?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„În primul rând, noi, cei de la AUR, promovăm România. Noi suntem cu interesele naționale ale poporului român. Ne dorim ca România, pe plan extern, atât la nivel european, cât și în relația cu orice alți parteneri internaționali, să beneficieze de egalitate de tratament asemeni tuturor celorlalți actori. Nu vrem să ne simțim ca ruda săracă, chemată la masa din colțul camerei să mănânce acolo, eventual cu servitorii, și nu este primită la un loc cu toți membrii familiei. Suntem europeni, facem parte din această familie europeană, ne inspirăm mult după modelul Poloniei și, din punctul nostru de vedere, modul în care s-a dezvoltat această țară și ce a reușit să facă în ultimii 15-20 de ani reprezintă un model“,  a răspuns Georgiana Teodorescu.

„Vă aduc la cunoștință că PSD este în internaționala socialistă, PNL-ul este în PPE, stau la masă, discută...“, a spus Bogdan Chirieac.

„Discută pentru România sau...?“, a replicat candidata AUR.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Este AUR un partid prorus? Georgiana Teodorescu: Poziționările noastre sunt ferme și clare / video

„Văzând fondurile europene care au venit în România mă gândesc la faptul că au discutat și pentru România“, a precizat Bogdan Chirieac.

„Dacă facem o comparație între fondurile europene atrase de România și alte state din Europa care au obținut mult mai mult decât noi - țări mai mici decât România - cred că putem trage concluzia că e loc de mai bine“, a spus Georgiana Teodorescu.

„Să analizăm cazul Green Deal - poluarea înregistrată anul trecut a fost cea mai mare din istoria Europei, în condițiile în care deja se aplică Pactul Verde și s-au luat numeroase măsuri pentru a se scădea nivelul de dioxid de carbon. Pe de o parte se iau măsuri, se cere înlocuirea mașinilor pe benzină sau motorină cu mașini electrice, dar pe de altă parte să produci o mașină electrică poluezi mult mai mult decât economisești.

Există țări la nivelul UE care, în ceea ce privește Green Deal, au negociat o amânare a implementării măsurilor, ținând cont că acele state nu au încă o capacitate de producție de energie verde atât de mare cât să-și permită să închidă facilitățile de producere a energiei tradiționale. România nu a negociat și nu a obținut așa ceva“, a spus avocata Georgiana Teodorescu.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Marius Lulea, suspendat temporar din conducerea AUR. Georgiana Teodorescu dă din casă: Așa funcționează lucrurile la noi / video

„Trebuie să producem cât mai multă energie verde, însă problema este ce facem până reușim să producem toată energia la nivelul țării astfel încât să fie exclusiv verde? Ce facem cu minele de cărbuni și cu sursele tradiționale?“, a adăugat candidata AUR.

„Deci dumneavoastră ați solicita în Parlamentul European o prelungire a intervalului la care România să aibă complet numai energie verde?“, a insistat Bogdan Chirieac.

„Exact, câțiva ani în care am avea posibilitatea să construim astfel de facilități verzi“, a mai zis avocata Georgiana Teodorescu.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  AUR - partid extremist? Georgiana Teodorescu: Suntem extremiști că ne rugăm la Dumnezeu și nu ne e rușine să spunem public acest lucru? / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel