USR își alege președintele. Bogdan Chirieac: Nu schimbi direcția corabiei în timpul furtunii! Cea mai mare greșeală pe care o poți face
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Votul pentru noul lider al USR se desfăşoară online şi se va încheia în data de 26.06.2022, la ora 12:00.

A început votul pentru alegerea noului președinte al USR, proces care va dura două zile și care ar putea fi urmat de un tur doi. Pe lângă liderul de partid, la Congresul USR va fi votat și noul Birou Național, organism care poate bloca deciziile preşedintelui. Votul se desfășoară online, în proces fiind angrenați toți membrii de partid.

"USR este în implozie după ultimele evenimente: rezultatul de 8%, demisia lui Cătălin Drulă și situația încurcată cu toți cei care încearcă să intre la președinție. Elana Lasconi pare să fie preferata, dar mai sunt și acuzații legate de metoda Autobuzul" a dat startul discuției Niels Schnecker, moderatorul emisiunii "Cheia Zilei".

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ce se întâmplă la ora actuală în "bucătăria" partidului.

"Ori suntem neomarxiști, ori suntem conservatori! Mie nu-mi place că se schimbă direcția corabiei în plină furtună. E cea mai mare greșeală pe care o poți face. Schimbi direcția după furtună! Câtă vreme i-ai pus primii pe listă pe domnul Barna, pe domnul Voiculescu cu toate problemele, când o ai pe doamna Clotilde Armand care a făcut un mare deserviciu partidului chiar dacă a luat 35% la Sectorul 1 - per total sunt atâtea probleme. Și e regretabil fiindcă sunt foarte mulți oameni foarte în regulă acolo. România are nevoie de un partid cu scaun la cap cum ar fi putut să fie USR-ul" a declarat Bogdan Chirieac.

În USR e loc pentru toți

Niels a intervenit: Acum că văd că apelează la metoda lui Dragnea cu autobuzul. Vine Dragnea în USR? Sau cum se face "metoda Autobuzul"?

Bogdan Chirieac: În mod evident, sunt lucruri de îndreptat aici. Dacă ești pe zona asta pro-LGBT (nu că ești tu membru al unei minorități sexuale - n.r. referire la poziția Elenei Lasconi), dar cred că ființa umană trebuie să aibă și dreptul la libertate religioasă total. Și eu zic că e un lucru important, asta este în toată lumea civilizată. Acum vii și spui că nu mai ești de acord?

Niels Schnecker: Nu a zis că nu mai e de acord, ci că e și cu biserica și cu LGBT-ul. Știu că una dintre variantele povestite de unii dintre membrii PNL este că dacă le sare, cumva, țandăra cu PSD-ul ies de la guvernare și se reîmprietenesc cu USR-ul. USR-ul începe să devină frecventat din punctul dvs. de vedere, acum au și ei valori conservatoare, încep și ei să meargă cu familia, cu tradiția... are loc și LGBT-ul acolo. Stau și mă întreb... oare Elena Lasconi s-o fi dus la preotul ei să-i spună: "Părinte, eu cred în familie, în tradiție, dar în partidul meu e loc și de LGBT?". Nu cred...

Bogdan Chirieac: Preotul spune cu ale lui Dumnezeu, dar statul modern trebuie să-ți apere orientarea pe care o ai. Da? Mi se pare absolut normal. Și mai e și parteneriatul civil care este important în caz de moștenire, și pentru mersul la spital și multe alte lucruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel