Cum a dispărut "meseria" de progresist. Val Vâlcu are o teorie: USR a murit în ziua în care a fost arestat Dragnea
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Elena Lasconi / Sursa foto: Agerpres
Elena Lasconi / Sursa foto: Agerpres
Mai are șanse USR să redevină un partid "serios" de opoziție?

Discuția din platoul România TV, din cadrul emisiunii "Cheia Zilei" moderate de Niels Schnecker, s-a aprins în momentul în care s-a adus vorba despre ultimele declarații ale Elenei Lasconi legate de numele care vor fi înlăturate dacă va prelua șefia partidului USR.

Primarul din Câmpulung a declarat în emisiunea Insider Politic difuzată sâmbătă, 22 iunie, la Prima TV, că, dacă va fi aleasă preşedinte al USR săptămâna viitoare, nu îi va lua în echipa ei pe Cătălin Drulă, Dan Barna şi Ionuţ Moşteanu, trei dintre cei mai importanți oameni ai partidului. Lor li se adaugă și Cristian Ghinea.

Val Vâlcu a comentat scurt: "Din ce am văzut la partidele mici, de regulă mazilirile, mă rog - scoaterea din funcție mai ales a unor oameni care se identifică practic cu funcția - sunt în formarea unui al treilea partid."

Ioana Petrescu, economist și fost ministru al Finanțelor Publice, a intervenit în discuție: Eu nu cred că există doctrină politică în România. Dacă ne uităm la partidul de stânga cel mai mare se identifică cel mai mult cu niște valori tradiționale, cu biserica... care de obicei nu sunt identificate cu cei de stânga. Doamna Lasconi spune că-i de dreapta, dar pe de altă parte dânsa promovează anumite valori pe care le vedem poate la extrema stângă în restul Europei. De ce zic că-n România nu prea avem aceste lucruri? Ideea este pentru doamna Lasconi să readucă acel electorat USR al lor, indiferent că spune dânsa că-i de dreapta. Că sunt și foarte mulți de stânga care simpatizează USR-ul și votează USR. Să-i aducă înapoi, asta este cumva treaba ei astfel încât să redevină un partid serios de opoziție, pentru că acum, cu scorul pe care-l au, nu cred că pot să fie luați în seamă ca partid de opoziție.

Vâlcu a mai venit cu o observație: "Alfred Bulai, un sociolog important din România, spune că a USR-ul a murit, s-a stins, în ziua în care a fost arestat Dragnea. Din vina lor! Pentru că ei s-au legitimat, s-au definit prin el. Dom'le, cine sunteți voi? Ăia anti-Dragnea! Le-a dispărut obiectul muncii. Așa au dispărut birjarii cu automobilele... sau alte o sută de meserii. La fel a dispărut și meseria de progresist!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel