Data publicării:

Scandal de proporții în USR! Membrii se acuză reciproc de fraudarea votului. "Avem în partidul nostru oameni penali" - Stenograme

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Este scandal în USR!

Potrivit unor stenograme difuzate de Antena 3 CNN, USR se confruntă cu probleme în interiorul partidului. Din cauza scandalurilor uriașe, războiul intern are loc între zecile de grupări care s-ar acuza reciproc pe grupurile de comunicare. Sunt în principal acuzații legate de modul în care au fost organizate alegerile pentru șefia USR. Membrii partidului ar fi descoperit că mai mulți delegați la Congres și-au pus rudele pe listă, iar sistemul de vot ar fi astfel fraudat, relatează sursa citată. Astfel, taberele USR se acuză acum reciproc.

"Stăteau seara, dădeau mail-uri și votau, ei votau. Eu atât la președinte pot să-i zic: "băi, mă duc să depun o plângere penală că cineva fraudează sistemul partidului", a spus un membru al USR sub anonimat.

"Și noi în partidul nostru avem oameni penali, care știți foarte bine ce măgării au făcut, dar tăcem că asta este. Penal poate să fie înțeles ca nașpa, rău, dar au făcut niște lucruri penale care încă se judecă. Foarte bine știți unele cazuri. Vreau să spun că se știe foarte bine cine și ce a făcut la unele alegeri... sunt unii imorali", a spus altul.

Dezbaterea care a pus paie pe foc

În plus, ar fi fost scandal uriaș și după ce o așa-zisă dezbatere între candidați ar fi fost organizată fără ca membrii partidului să știe și fără ca înșiși candidații să afle.

"Umblă vorba în partid că a rupt ghinișorul (Ghinea n.r.) dezbaterea pe grupul ăla cu cenzura la tastele lui. Prezența istorică a maximum 40-50 de membri cu tot cu el este un semn că este tot mai important și relevant în acest glorios partid", ar fi scris un membru USR pe grupul de WhatsApp necenzurat.

Chiar și unul dintre candidații la președenția partidului - Radu Hossu, s-a plâns în legătură cu această problemă, relatează sursa citată.

"Tocmai a fost organizată o dezbatere între candidați. Știați de ea? A fost organizată de Lucian Viziteu, susținătorul declarat și asumat al doamnei Lasconi. (...) Membrii nu au fost în niciun fel anunțați de Secretariatul General și nici de Comisia Electorală, nicăieri. Astfel, membrii au fost privați de șansa de a-i asculta pe cei pe care sunt chemați să îi voteze", ar fi scris acesta.

Potrivit Antena 3 CNN, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a refuzat să comenteze acuzațiile aduse de membrii de partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel