Asociațiile elevilor cer demiterea unui secretar de stat din Ministerul Educației. Nouă controversă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mai multe asociații ale elevilor cer demiterea secretarului de stat în Ministerul Educației și Cercetării, Luminița Barcari, pentru declarațiile legate de meditațiile elevilor.

Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Luminița Barcari, a afirmat că un elev ar fi putut să obțină, fără meditații, o notă de 5 sau 6 la proba de Matematică de la Evaluarea Națională.

Reprezentanții elevilor sunt de părere că declarația arată de fapt, modul în care autoritățile ignoră problemele cu care școlarii se confruntă anual și că este inadmisibil ca un secretar de stat să declare public faptul că meditațiile sunt calea către performanța academică.

„Este cunoscut la nivel general faptul că educația gratuită din România costă. Părinții trebuie să suporte costuri uriașe pentru ca notele de la Evaluarea Națională sau Bacalaureat să fie cu adevărat satisfăcătoare, astfel meditațiile ajung să devină o afacere din ce în ce mai profitabilă”, au spus reprezentanții asociațiilor de elevi.

Asociațiile elevilor amintesc că elevii și părinții apelează la meditații întrucât informațiile și exercițiile de clasă nu sunt suficiente pentru a obține note care să depășească pragul notei 5.

Demiterea secretarului de stat din Ministerul Educației este cerută de Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel