Data publicării:

Aperitiv tradițional grecesc gustos, sațios și foarte ușor și rapid de preparat

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Aperitiv tradițional grecesc gustos, sațios și foarte ușor și rapid de preparat / Foto Pexels
Aperitiv tradițional grecesc gustos, sațios și foarte ușor și rapid de preparat / Foto Pexels

Bouyourdi sau Buiurdi este un aperitiv tradițional grecesc popular și ușor de preparat.

Alegeri prezidentiale 2024

Bouyourdi înseamnă, de fapt, brânză topită cu roșii și ardei la cuptor.  

Ingrediente

- 350g brânză telemea puțin sărată
 - 1 roșie tăiată cubulețe
 - 1 ardei capia
 - 1 linguriță oregano
 - 3 linguri de ulei de măsline
 - piper  
 - ardei iute tăiat mărunt (opțional)

Mod de preparare

Se taie brânza în felii de 1 cm grosime, se așază într-un vas de lut. Peste feliile de brânză și printre ele se toarnă ardeiul și roșiile, oregano, piperul și se stropește cu abundență cu ulei de măsline. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu și se pune la cuptor timp de 25-30 de minute. 

După ce se scoate de la cuptor, se amestecă bine cu o furculiță până se obține o cremă omogenă. Se servește fierbinte cu pâine prăjită sau cu lipie, notează retetepractice.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel