Cum faci drobul de miel pentru masa de Paști. Ingredientul care-l face pufos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube "Dulce si sarat acasa"
Sursa foto: captură video YouTube "Dulce si sarat acasa"
Drobul de miel este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de Paști a românilor. Știi să-l prepari? Dacă nu, aruncă un ochi aici.

Ingrediente

1 kg organe de miel (plămâni, ficat, inimă, limbă - cântărite după fierbere şi tocare)
2 cepe
2 legături de ceapă verde (10 fire)
2 legături pătrunjel
2 felii pâine mai veche (fără coajă)
150 ml lapte
8 ouă fierte tari
4 ouă crude
1 linguriţă rasă sare
1 linguriţă rasă piper
80 ml ulei

Cum se prepară

Se spală organele bine în câteva ape, până rămâne curată apa. Se pun în apă cu oţet şi sare pentru 30 minute. Dacă folosiți rinichii, ar trebui curăţaţi de partea albă din interior şi ţinuţi în apă cu oţet separat. Se fierb organele timp de 5 minute. Se aruncă apa, se spala bine oala şi se pun la fiert încă 30 minute din momentul primului clocot.

Cât timp fierb organele, se toacă foarte mărunt ceapa, ceapa verde şi pătrunjelul. Se toacă mărunt şi patru ouă fierte. Pâinea se pune la înmuiat cu puţin lapte - pâinea va face drobul mai pufos, potrivit e-retete.ro. Se scurg bine organele şi, cum se răcoresc, se toacă cu cuţitul cât mai mărunt. Se pot da și prin maşina de tocat şi veţi obţine pate.

Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se căleşte ceapa la foc mediu spre mic până este moale. Se adaugă organele tocate şi se prăjesc la foc mediu timp de 10 minute, amestecând mereu. Se trage de pe foc. Se adaugă ceapa verde şi pătrunjelul, ouăle tocate şi pâinea stoarsă de lapte. Se amestecă totul foarte bine. Se condimentează amestecul cu sare şi piper. Puteţi gusta compoziţia.

Se bat trei ouă mari crude şi se pun peste amestecul răcorit. Se amestecă bine.

O tavă de chec se unge foarte bine cu ulei (inclusiv pe margini). Se așază 1/3 din compoziţie pe fundul formei. Deasupra aşezaţi restul de paatru ouă fierte întregi. Se acoperă ouăle cu restul de umplutură. Bateţi ultimul ou crud rămas şi ungeţi drobul cu el.

Daţi drobul la cuptor, la 180 de grade pentru 50 minute. Când îl scoateţi, treceţi cu un cuţit pe margini. Lăsaţi să se răcească. Se păstrează la frigider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel