Data actualizării:
Data publicării:

Supa-cremă de linte roșie, doza zilnică de energie - rețeta

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: captură video YouTube @Bucate aromate
FOTO: captură video YouTube @Bucate aromate

Supa-cremă de linte roșie, o opțiune de vară sau de iarnă. Este o doză de energie și nutrienți.

Ingrediente

2 morcovi medii

250 grame linte roșie

2 felii de țelină

1 păstârnac mic

1 ceapă

pastă de roșii

unt/ulei  pentru călit

usturoi

boia 

sare și piper.

Mod de preparare

Lintea se pune la înmuiat, în apă rece, pentru 15 minute.

Morcovii, țelina și păstârnacul se taie în cuburi mai mari, la fel și ceapa și usturoiul.

Legumele se pun la călit într-o oală mai mare, în untul topit sau ulei, dacă țineți post, cu un praf de sare. Se lasă la foc mic, cu capac, și se mai amestecă din când în când, ca să nu se prindă. După 10 minute, legumele s-au rumenit.

Se adaugă ceapa și usturoiul și se mai lasă pe foc mic pentru încă 5 minute, cu atenție ca acestea să nu se rumenească.

Se adaugă pasta de roșii și boiaua, peste se pune lintea roșie, scursă în prealabil și se amestecă bine.

Peste toate aceste ingrediente se adaugă aproximativ 2 litri de apă și se dă focul mare, fără capac, pentru vreo 20-25 de minute, până când se fierbe bine lintea.

Cu un blender de mână se pasează supa, până când veți obține o textură fină și omogenă.

Supa-cremă de linte se servește fierbinte, imediat după ce a fost preparată, cu crutoane de pâine.

Dacă vă mai rămâne vreo porție de supă-cremă de linte, aceasta se poate consuma și rece, mai ales dacă este vară.

Poftă bună!

Citește și: Fasole bătută. Rețetă de post

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel