Ingrediente
1 ardei
1 morcov
1 bucată țelină
1/2 legătură mărar
3 căței usturoi
ulei
1 linguriță boia
pastă tomate
1 crenguță cimbru
2 foi dafin
sare
2 cepe
500 g fasole
Cum se prepară
Se spală fasolea şi se pune la fiert într-o oală cu apă. După ce clocoteşte câteva minute, se aruncă apa şi se mai pune din nou la fiert în altă apă. Se toacă morcovul, ardeiul şi ţelina şi se pun în oala cu fasole, adăugându-se şi foile de dafin şi crenguţa de cimbru, potrivit retete.unica.ro.
După ce fasolea este fiartă, se ia de pe foc şi se pasează cu un blender vertical. Se condimentează cu sare şi mărar tocat şi se pune într-un vas de yena. Separat, se călesc ceapa tocată mărunt şi usturoiul. Se adaugă boiaua dulce şi puţină pastă de tomate. Se presară peste fasolea bătură şi se serveşte atât caldă, cât şi rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Profesorii au făcut chetă ca o elevă romă să meargă la olimpiadă, iar ea s-a întors cu locul I. Povestea fetei care a învins prejudecățile și neajunsurile
- Predoiu, prezent la o întâlnire crucială în Belgia. Pe masă e pactul care ne-ar putea duce complet în Schengen
- Vin ploile în minivacanța de 1 Mai și de Paște. Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea până la finalul săptămânii / video
- SRI face angajări. Posturile pentru care puteți aplica. Vă puteți înscrie în cursă până la finalul lunii mai
- Cele două zodii care vor da lovitura în luna mai
- Atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Grecia
- Micii pe care îi mâncăm nu mai au nicio legătură cu micii adevărați. Ingredientul care lipsește cu desăvârșire. Medicul Alin Popescu: Aș da o lege să se schimbe compoziția
- BANCUL ZILEI: Un ardelean ajunge în Germania...
- Atenționare pentru patru zodii: ”Țineți-vă bine până pe 9 iunie”
- Primăriile care au luat bani prin Programul Apă-Canal, în atenția Parchetului General. Președintele AFM, precizări /video