Un bebeluş, pus sub protecţia Poliţiei. A fost răpit de două ori în două luni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un bebeluş din India se află acum sub protecţia Poliţiei, după ce a fost răpit de două ori în doar două luni. 

„Nu-l mai scap din ochi pe fiul meu niciodată”, spune Meena Wadi, mama copilului, o muncitoare săracă ce locuiește în orașul Gandhinagar din Gujarat.

Prima răpire, la două zile după naştere

Calvarul Meenei, în vârstă de 25 de ani, a început a doua zi după ce s-a întors acasă de la spital cu copilul, pe când acesta avea doar două zile. Mai exact, pe data de 1 aprilie 2021.

Femeia povestește că o femeie, care pretindea că este asistentă medicală la spitalul unde tânăra a născut, a vizitat-o acasă, spunându-i că bebelușul trebuie vaccinat. Astfel încât Meena, alături de nou născut, au însoțit-o pe femeie la spital. Femeia a luat copilul și i-a cerut mamei să aștepte până ce acesta este fotografiat. 

Văzând că nu mai apare, tânăra mămică s-a panicat: 

"Auzind strigătele mele, agenții de securitate m-au întrebat ce s-a întâmplat. Când le-am spus, au sunat la poliție", a spus ea.

Poliţia, anchetă ca în filme

Poliția a urmărit toate imaginile de pe camerele de supraveghere din jurul spitalului. Acolo au găsit un prim indiciu: o femeie care se îndrepta spre drumul principal cu un pachet ascuns sub sari. Din păcate, din imagini nu se putea spune dacă în acel pachet se afla bebelușul. Astfel încât anchetatorii au audiat nu mai puțin de 500 de conducători de ricșe. Așa au stabilit ce s-a întâmplat cu adevărat. Femeia a luat copilul pe care l-a dus, cu o ricșă, într-un sat vecin. 

De această dată, polițiștii au analizat cu atenție imaginile de pe camerele de supraveghere din satul respectiv și au stat de vorbă cu mai multe persoane, care i-au condus spre un alt sat, unde femeia ar fi fost văzută ultima dată. Aici au început să cerceteze zona. Au dat, în cele din urmă, peste o fermă părăsită unde au găsit câteva haine de femeie și un act de identitate. Imediat au mers la adresa specificată pe act, unde au găsit o femeie cu un copil, însă nu cel căutat. 

Femeia a povestit polițiștilor că soțul ei fugise, în trecut, cu o altă femeie, care i-ar fi furat și lucrurile, inclusiv actul de identitate găsit de autorități. Aceasta a adăugat că bebelușul pe care îl avea în brațe provine din a doua căsătorie, dar le-a oferit polițiștilor și o adresă unde ar fi putut fi găsiți cei doi. 

"Am început să-l căutăm pe soțul ei și am găsit un cuplu care stătea cu un copil, la adresa specificată de prima femeie", a spus domnul Zala. Un test ADN a confirmat că acest bebeluș era al Meenei”, a mai spus acesta. Cuplul a fost imediat arestat, însă ulterior a fost eliberat pe cauțiune. 

Femeia a recunoscut că a răpit bebelușul și a încercat să dea vina pe fosta soție a bărbatului său, aruncându-i actele și cartea de identitate la ferma părăsită. Bărbatul însă a declarat că nu a știut nimic din toate acestea și a crezut că bebelușul este al lui. Femeia a spus că a născut un bebeluș prematur și s-a temut că soțul ei o va părăsi dacă va veni acasă fără copil. 

A doua răpire, la două luni distanţă

Meena și Kanu, soțul ei, și-au primit copilul înapoi, însă bucuria le-a fost de scurtă durată. Pe data de 9 iunie, la două luni după ce a ajuns în brațele părinților lui, bebelușul a fost răpit din nou. De data aceasta de sub un copac, de unde copilul dormea într-un leagăn, în timp ce mama lui lucra. 

Din nou, filmările de supraveghere din zonă au condus la un suspect: un bărbat cu un copil care a fost văzut pe o bicicletă în ziua în care bebelușul cuplului a dispărut. În urma cercetărilor, poliția a ajuns la casa acestuia, unde a fost găsit fiul Meenei. Bărbatul, alături de soția lui, au fost arestați, iar la audieri au declarat că au răpit bebelușul pentru că își doreau foarte mult un copil. 

Povestea a avut un final fericit și de această dată, Meena recuperându-și fiul câteva zile mai târziu, scrie Antena3.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel