Atacatorul lui Donald Trump a căutat detalii despre asasinarea lui John F. Kennedy cu o săptămână înainte de atentat, spune șeful FBI
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
donald trump - FOTO: Agerpress@Captură YouTube@Biography
donald trump - FOTO: Agerpress@Captură YouTube@Biography
Tânărul care a fost împușcat mortal după ce a încercat să îl ucidă pe Donald Trump a căutat detalii despre asasinarea lui John F Kennedy, a declarat directorul FBI.

Thomas Crooks, în vârstă de 20 de ani, a fost ucis pe acoperișul de unde a încercat să îl asasineze pe Donald Trump la un miting în Butler, Pennsylvania, la 13 iulie. FBI a declarat că nu există încă nicio dovadă a vreunui complice.

El a ucis o persoană și a rănit alte două când a deschis focul la eveniment, unde Donald Trump a fost văzut căzând la podea după ce un glonț i-a lovit  urechea în timp ce ținea un discurs.

Crooks a căutat online "cât de departe era Oswald de Kennedy?"

Miercuri, în cadrul unei audieri în Comisia Judiciară a Camerei Reprezentanților, directorul FBI, Christopher Wray, a declarat că Crooks a căutat online "cât de departe era Oswald de Kennedy?", cu o săptămână înainte de a încerca să îl asasineze pe Donald Trump.

Lee Harvey Oswald l-a ucis pe J. F. Kennedy în Dallas, Texas, la 22 noiembrie 1963, în timp ce președintele de atunci călătorea într-o caravană.

Christopher Wray a declarat că activitatea pe Google, despre care se crede că a fost efectuată pe 6 iulie, a fost "semnificativă" în ceea ce privește "starea de spirit" a lui Crooks.

"Aceasta este aceeași zi în care se pare că s-a înregistrat pentru mitingul lui Trump", programat pentru 13 iulie, a adăugat Wray.

Motivul lui Crooks rămâne necunoscut, a spus Wray, adăugând: "Multe dintre depozitele obișnuite, telefon, calculator, sau altele, nu au emis nimic notabil în ceea ce privește motivul sau ideologia".

Un polițist i-a spus lunetistului că l-a văzut pe Crooks lăsând o bicicletă la miting înainte de a-l "pierde din vedere"

Declarațiile lui Wray vin după ce au apărut imagini filmate cu camerele de luat vederi ale unor ofițeri de poliție adunați lângă corpul lui Crooks, după ce acesta a fost împușcat mortal.

Înregistrarea video a fost obținută de la unitatea serviciilor de urgență din comitatul Beaver din Pennsylvania, în urma unor solicitări din partea Congresului.

Videoclipul, care a fost ulterior distribuit pe platforma socială X de către senatorul republican Chuck Grassley, arată un șuvoi lung de sânge din corpul lui Crooks, care curge pe acoperiș.

O armă de foc poate fi văzută lângă cadavru, dar nu este clar dacă este cea folosită de atacator.

Un bărbat în costum negru și ochelari de soare a vorbit cu ofițerii de poliție înarmați cu puști și veste antiglonț în timp ce se adunau în jurul cadavrului lui Crooks.

Ofițerul care purta camera de corp a părut să îi confirme bărbatului în costum că un lunetist care lucra pentru forțele de ordine l-a identificat pe Crooks ca fiind o persoană suspectă înainte ca tentativa de asasinat să aibă loc.

Aceștia s-au uitat apoi la o imagine de pe telefonul polițistului pentru a confirma că au primit aceeași imagine.

Polițistul a adăugat că lunetistul l-a văzut pe Crooks lăsând o bicicletă la miting înainte de a-l "pierde din vedere".

Bărbatul în costum spune ulterior că oamenii din mulțime au fost văzuți filmându-l pe Crooks pe acoperiș cu telefoanele lor, înainte de a fugi când acesta a deschis focul.

Fostul președinte Trump intenționează să nu mai organizeze mitinguri în aer liber în urma atentatului la viața sa

Imaginile au apărut după ce directorul Serviciului Secret al SUA, Kimberly Cheatle, a demisionat marți după ce și-a asumat "întreaga responsabilitate pentru deficiența de securitate" care i-a permis lui Crooks să tragă în Donald Trump.

Parlamentarii democrați și republicani din Congres au cerut răspunsuri în urma tentativei de asasinat.

Fostul președinte Trump intenționează să nu mai organizeze mitinguri în aer liber în urma atentatului la viața sa, au declarat surse familiare cu operațiunile campaniei pentru rețeaua parteneră a Sky News, NBC News.

Între timp, Biroul inspectorului general al Departamentului pentru Securitate Internă a declarat că a deschis trei anchete în legătură cu împușcăturile.

Colonelul Christopher Paris, de la Poliția de Stat din Pennsylvania, a declarat marți, în cadrul unei audieri a Comisiei pentru Securitate Internă din Camera Reprezentanților, că Crooks fusese identificat ca fiind suspect înainte de împușcare.

El a declarat că Crooks "se învârtea prin zonă și a ieșit în evidență" pentru ofițeri, deoarece nu a încercat niciodată să intre în spațiul evenimentului.

Colonelul Paris a declarat că unitatea serviciilor de urgență din comitatul Butler a transmis o fotografie a lui Crooks poliției de stat, care a transmis apoi mesajul Serviciului Secret.

Crooks nu a fost desemnat drept o amenințare reală decât cu câteva secunde înainte de a deschide focul, a adăugat Paris, conform Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel