Un bărbat a încercat să se sinucidă pentru că fiul său nu e căsătorit la 29 de ani: O viață plină de rușine. Nu a realizat nimic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat a încercat să se sinucidă pentru că fiul său nu e căsătorit la 29 de ani. „O viață plină de rușine. Nu a realizat nimic” / Foto: Pixabay, de zhugher
Un bărbat a încercat să se sinucidă pentru că fiul său nu e căsătorit la 29 de ani. „O viață plină de rușine. Nu a realizat nimic” / Foto: Pixabay, de zhugher
Un bărbat a încercat să își pună capăt zilelor de rușine că fiul său nu e căsătorit la 29 de ani.  

Un bărbat din China a încercat să se sinucidă deoarece fiul său, în vârstă de 29 de ani, nu este însurat și nu are copii. Potrivit publicației locale KNews, bărbatul de 55 de ani a lăsat un bilet paznicilor de la Gara Shanghai, pe 22 ianuarie, spunându-le că a luat o supradoză de pastile. Ulterior, acesta a leșinat pe loc, potrivit unuia dintre gardieni, scrie Insider.

În biletul înmânat gardienilor, dar adresat fiului său, bărbatul a scris că a trăit ”o viață plină de rușine” pentru că acesta nu și-a întemeiat o familie până în acest moment.

”Oamenii de vârsta mea din sat au toți copii și nepoți, dar tu ai 29 de ani și nu ai realizat nimic.”, a scris el.

Val de reacții pe rețelele de socializare

În timp ce bărbatul a supraviețuit incidentului și primește tratament în spital, cazul a declanșat o adevărată dispută rețelele sociale. Oamenii vorbesc despre presiunile asupra tinerilor chinezi de a se căsători cât mai repede. Pe platforma chineză Weibo, asemănătoare Twitter, un utilizator a comentat că, în calitate de tată, îl înțelege pe bărbat.

"Responsabilitatea tatălui este să-și crească bine fiul și să-i dea o educație bună, dar și să-l vadă căsătorit și să înceapă o afacere. Abia atunci își poate îndeplini misiunea", a scris el.

Alții au comentat că i-ar fi și mai greu fiului acestui bărbat să se căsătorească acum pentru că presiunea socrilor este prea mare.

În China, se obișnuiește ca oamenii să se căsătorească înainte de a împlini 30 de ani și nu este neobișnuit ca părinții să-și împingă copiii în această direcție,  ba chiar să le organizeze întâlniri oarbe.

În China, tinerele care nu sunt căsătorite după 27 de ani, sunt numite "femei rămase"



Dacă femeile tinere nu sunt căsătorite după 27 de ani, ele sunt denumite sheng nu, sau femei rămase. Acest lucru vine chiar și în cazul în care aproape jumătate dintre femeile tinere din mediul urban din China, într-un sondaj de anul trecut, au spus că nu intenționau să se căsătorească.

În ceea ce privește bărbații tineri, aceștia sunt împinși să se stabilească cât mai curând posibil, deoarece ”se așteaptă să continue descendența familiei”, a declarat Mu Zheng, expert în sociologie la Universitatea Națională din Singapore. ”Căsătoria a fost, de asemenea, un indicator important al maturizării sociale și al succesului personal”, a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel