Ultimul meci al lui Pique: Suporterii i-au cerut să se întoarcă în poziția de președinte. Barcelona a câștigat cele trei puncte, la meciul de retragere al legendarului fundaș spaniol/ video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Echipa FC Barcelona a învins cu scorul de 2-0 formaţia Almeria, în ultimul meci disputat pe Camp Nou de fundaşul internaţional spaniol Gerard Pique, sâmbătă, în cadrul etapei a 13-a din Primera Division.    

Catalanii s-au impus prin golurile marcate de Ousmane Dembele (48) şi Frenkie de Jong (62), urcând provizoriu pe prima poziţie a clasamentului, cu un avans de două puncte faţă de Real Madrid, care va juca luni cu Rayo Vallecano.

Înaintea loviturii de start, Pique a intrat pe teren având la braţ banderola de căpitan, în timp ce coechipierii săi au purtat un tricou pe care era imprimat numele său, la ieşirea din tunel.

La aproape fiecare atingere a mingii, Pique a fost aplaudat de suporteri, în amintirea numeroaselor sale succese la Barca, club alături de care a câştigat trei Ligi ale Campionilor şi opt titluri de campion al Spaniei. El a fost vizibil emoţionat în minutul 84, când a fost înlocuit de Andreas Christensen, în ovaţiile publicului prezent în tribune.

La finalul meciului, după ce a făcut un tur de onoare, fundaşul s-a adresat de pe teren fanilor Barcelonei, cărora le-a promis că "în viitor" se va întoarce la club, moment în care mulţi fani au putut fi auziţi strigând "Preşedinte!".

În vârstă de 35 de ani, Gerard Pique şi-a anunţat joi decizia de a pune capăt carierei sale de fotbalist. "Meciul de sâmbătă va fi ultimul meu meci pe Camp Nou. Vreau să vă spun că am hotărât că a sosit timpul să închei această călătorie", a spus fundaşul într-o înregistrare video postată pe contul său de Twitter.

Rezultate

Vineri
Girona - Athletic Bilbao 2-1
Au marcat: Lopez (67), Martin (75), respectiv Guruzeta (78).

Sâmbătă
Getafe - Cadiz 0-0

Valladolid - Elche 2-1
Au marcat: Sanchez (40), Mesa (46), respectiv Fernandes (63).

Celta Vigo - Osasuna Pamplona 1-2
Au marcat: Aspas (19), respectiv Avila (8, 28).

FC Barcelona - Almeira 2-0
Au marcat: Dembele (48), de Jong (62).

Duminică se dispută partidele Atletico Madrid - Espanyol Barcelona, Real Sociedad - Valencia, Villarreal - Mallorca şi Betis Sevilla - Sevilla FC, în timp ce luni este programată întâlnirea Rayo Vallecano - Real Madrid.

Clasament:
1. FC Barcelona 34 puncte (13 jocuri)
2. Real Madrid 32 p (12 j)
3. Atletico Madrid 23 p (12 j)
4. Betis Sevilla 23 p (12 j)
5. Osasuna Pamplona 23 p (13 j)
6. Real Sociedad 22 p (12 j)
7. Athletic Bilbao 21 p (13 j)

Discursul în care Pique și-a anunțat retragerea:

"Culers (n.r. – fanii Barcelonei), în ultimele săptămâni, luni, multă lume a vorbit despre mine. Până acum, n-am zis nimic. Dar acum vreau să vorbesc despre mine.

La fel ca mulți dintre voi, sunt un fan al Barcelonei dintotdeauna. M-am născut într-o familie care a iubit fotbalul. Când eram mic, nu am vrut să devin fotbalist, dar voiam să joc pentru Barca.

În ultima vreme, m-am gândit foarte mult la acel copil, la ce ar fi gândit micul Gerard dacă i-ar fi spus cineva că toate visurile sale vor deveni realitate. Că va ajunge la prima echipă a Barcelonei, că va câștiga toate trofeele posibile. Că va fi campion european și mondial. Că va juca alături de unii dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, că va fi unul dintre căpitanii echipei.

Au trecut 25 de ani de când joc pentru Barca. Am plecat și am revenit. Fotbalul mi-a dat totul. Barca mi-a dat totul. Voi, fanii, mi-ați dat totul.

Acum, că toate visurile acelui copil s-au îndeplinit, vreau să vă spun că am decis să-mi închei această călătorie. Am spus mereu că nu va fi o altă echipă după Barca. Și așa va fi.

Sâmbătă va fi ultimul meu al meu pe Camp Nou. Voi rămâne un fan, voi susține echipa, le voi transmite copiilor mei dragostea pentru Barca.

Mă cunoașteți, mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce. Ne vedem pe Camp Nou! Trăiasca Barca! Mereu", a spus Gerard Pique, într-un clip video postat pe rețelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel