Rapid, umilită de CFR Cluj, în Giuleşti, în Superligă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Bucuria victoriei pentru clujeni  Foto: Facebook: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ
Bucuria victoriei pentru clujeni Foto: Facebook: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ
CFR Cluj a învins-o pe Rapid Bucureşti cu scorul de 4-1 (4-0), sâmbătă seara, în Giuleşti, într-un meci din etapa a treia a fazei play-off a Superligii de fotbal.

CFR a făcut o primă repriză perfectă, dovedind pragmatism şi marcând de patru ori, la doar câteva zile după despărţirea de antrenorul Adrian Mutu, în urma umilinţei suferite în sferturile Cupei României, 0-4 cu Corvinul Hunedoara. Oaspeţii au deschis scorul rapid (4), prin Daniel Bîrligea, după un corner executat de Ciprian Deac. CFR şi-a dublat avantajul la scurt timp (8), prin acelaşi Bîrligea, care a profitat de o ieşire greşită a portarului Marian Aioani, după o lansare a lui Deac.

Rapid şi-a creat prima sa ocazie (14), dar portarul Răzvan Sava a respins şutul lui Albion Rrahmani. O gafă a lui Iulian Cristea i-a oferit mingea lui Durel Avounou, iar acesta l-a servit perfect pe Bîrligea (36), care a realizat hat-trick-ul. Ultimul gol al clujenilor a venit după o fază spectaculoasă: Philip Otele şi Deac au combinat în marginea careului, Otele a pătruns şi a centrat pentru Cristian Manea, care a făcut ca scorul să devină 4-0 pentru oaspeţi (45+1). CFR mai putea marca o dată, prin acelaşi Bîrligea (68), dar şutul său din careu a fost respins de Aioani.

Rapid a reuşit să pună mai multă presiune în ultimele zece minute şi a marcat golul de onoare, prin Rrahmani (81), după ce Sava a respins mingea şutată de Florent Hasani. Sava s-a remarcat apoi la mingea trimisă cu capul de Alexandru Albu (85) şi la şutul lui Hasani din marginea careului (89). CFR a fost condusă de pe margine de cuplul de tehnicieni Francisc Dican - Ovidiu Hoban.

Cristian Săpunaru, căpitanul echipei Rapid, Cristian Săpunaru, a jucat meciul său cu numărul 200 pentru giuleşteni. Rapid a pierdut toate cele trei meciuri din play-off. Rapid a câştigat ambele meciuri directe din sezonul regulat, cu 3-1 acasă şi 1-0 în deplasare.

FC Rapid Bucureşti - FC CFR 1907 Cluj 1-4 (0-4), Giuleşti Superbet Arena - Bucureşti Au marcat: Albion Rrahmani (81), respectiv Daniel Bîrligea (4, 8, 36), Cristian Manea (45+1). Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel), Daniel Mitruţi (Craiova); al patrulea oficial: Ovidiu Robu (Chitila) Arbitru video: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); arbitru asistent video: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) Observatori: Cristian Nica (Ploieşti) - CCA, Imilian Şerbănică (Bragadiru) - LPF (Agerpres).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel