Radu Drăgușin a jucat tot meciul în Tottenham-Luton, cu trei goluri marcate 
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Radu Drăgușin a jucat titular pentru Tottenham în meciul de pe teren propriu, disputat sâmbătă împotriva nou promovatei Luton Town. 

Fundașul român Radu Drăgușin a fost integralist pentru Tottenham Hotspur în meciul câștigat acasă, cu scorul de 2-1, împotriva echipei Luton Town, sâmbătă, în etapa a 30-a a campionatului de fotbal din Anglia.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 3, prin golul marcat de olandezul Tahith Chong, dar Tottenham a reușit să egaleze după pauză, grație unui autogol al lui Issa Kabore. Golul victoriei a fost înscris de atacantul sud-coreean Heung-min Son, în minutul 86.

După această victorie, Tottenham a urcat temporar pe locul al patrulea în clasament, egalând la puncte pe Aston Villa, care urma să joace în aceeași zi acasă, împotriva lui Wolverhampton.

În altă partidă disputată sâmbătă, Chelsea Londra a încheiat la egalitate, 2-2, pe teren propriu, cu echipa de pe penultimul loc în clasament, Burnley. De menționat că oaspeții au jucat în inferioritate numerică încă din minutul 40, după eliminarea fundașului francez Lorenz Assignon.

Cum a jucat Radu Drăgușin

Apărarea lui Tottenham a fostul din nou punctul slab al echipei. Drăgușin nu este titularul de drept al postului de fundaș, antrenorul Ange Postecoglou preferându-l de obicei pe olandezul Micky van de Ven, care este acum accidentat. 

Pasa pentru primul gol al meciului, cel marcat de Luton a venit de lângă Radu Drăgușin, doar că românul nu poate fi considerat vinovat de gol, o vină mai mare având fundașul lateral care literalmente s-a făcut de râs. Apărarea per ansamblu a părut total dezorganizată.

Din păcate pentru el, dacă atacanții pot greși des fără să iasă atât de mult în evidență, pentru un fundaș lucrurile nu stau la fel. Postura de rezervă nu i-a priit lui Drăgușin și acesta pare într-o scădere de formă, chiar dacă în acest moment ca valoare este peste orice fundaș român. Drăgușin nu a excelat, dar nici nu a dezamăgit la nivel individual, mai degrabă insatisfacția din partea suporterilor fiind legată de felul cum se apără echipa per ansamblu. Comentariile de după meci nu au fost deloc în favoarea "Dragonului", așa cum este poreclit românul, cei mai mulți sperând la întoarcerea cât mai rapidă a titularului Micky van de Ven. 

Intrarea ca titular a lui Drăgușin a indus speranța că acesta ar putea "sigila" apărarea lui Tottenham care stă foarte prost la capitolul goluri primite, speranță care este deocamdată departe de îndeplinire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel