Dănuț Lupu, eliberat din închisoare. UPDATE: Primele declarații ale fostului fotbalist: "Voi conduce iar"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Fostul fotbalist Dănuț Lupu a fost eliberat din închisoare.

UPDATE:

Fostul fotbalist Dănuț Lupu, a ieșit din închisoare cu zâmbetul pe buze, dar s-a enervat ulterior pe jurnaliștii care îi adresau întrebări. Întrebat dacă va mai conduce fără permis, acesta a răspuns scurt: "Niciodată".

El a fost întrebat ulterior dacă a învățat ceva în cele 6 luni în care a stat închis.

"Ce ai învăța și tu dacă ai veni aici. Vino și vei vedea", i-a spus Dănuț Lupu unuia dintre jurnaliști, enervându-se ulterior că presa continua să îi acorde întrebări.

"Eu cred că la urma urmei am făcut o greșeală, am plătit-o, regret ce am făcut. Nu cred că mai are rost să vorbim. Mă duc acasă, am o familie, am ce să fac, stați liniștiți. Mă voi duce și voi face tot ce e posibil să îmi redobândesc carnetul de conducere, în momentul în care îl voi lua voi conduce iar. Eu nu am provocat niciun accident, nu m-au prins drogat, nu am omorât pe nimeni. Mă hărțuiești, îmi bagi microfonul în gură", a mai spus acesta.

Știrea inițială:

Fostul fotbalist Dănuț Lupu va fi eliberat din închisoare, transmite Antena 3 CNN. Tribunalul București a decis miercuri, 3 aprilie, eliberarea din închisoare înainte de termen a acestuia.

Astfel, fostul fotbalist în vârstă de 57 de ani a executat 179 de zile din pedeapsa pe care a avut-o inițial, de 223 de zile de închisoare (7 luni și 10 zile). Reamintim că el a fost condamnat definitiv toamna trecută, după ce a fost prins pentru a doua oară fără permis la volan. Practic, Dănuț Lupu ar mai fi avut de executat în acest moment 44 de zile din pedeapsă.

Detalii despre condamnarea lui Dănuț Lupu

Reamintim că, în 23 octombrie 2017, Dănuț Lupu a fost prins pentru prima oară în trafic având permisul de conducere anulat încă din 2001. Atunci el a fost trimis în judecată, iar în timpul procesului a susţinut că maşina era a prietenului său, iar el a urcat în locul lui la volan deoarece amicului i se făcuse rău.

Judecătorii i-au dat atunci o pedeapsă blândă pentru că îşi recunoscuse vinovăţia: 8 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, scăzută de Curtea de Apel Galaţi la 6 luni, tot cu amânare.

În decizia rămasă definitivă pe 23 iulie 2020, Curtea de Apel Galaţi stabilise un termen de supraveghere de doi ani, timp în care Dănuţ Lupu nu avea voie să mai săvârşească o faptă penală, în caz contrar pedeapsa cu suspendare transformându-se în una cu executare. La numai o săptămână, respectiv în data de 30 iulie 2020, Dănuţ Lupu a fost oprit de polițiști în judeţul Ilfov, în timp ce conducea un autoturism marca Volvo, deși avea permisul suspendat. I-a fost întocmit dosar penal, iar fostul fotbalist a fost trimis atunci pentru a doua oară în judecată. El și-a recunoscut fapta, dar a invocat din nou probleme medicale, afirmând că se grăbea să ajungă la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel