Juan Jesus (Napoli), "decepţionat şi descurajat" după ce Acerbi nu a fost sancționat pentru rasism
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Fundaşul Juan Jesus (Napoli) şi-a exprimat decepţia şi descurajarea la o zi după decizia Federaţiei italiene de fotbal de a nu-l sancţiona pe Francesco Acerbi (Inter Milano), acuzat de insulte cu caracter rasist.

"Este o decizie care, deşi o respect, îmi vine greu să o înţeleg şi care îmi provoacă o mare tristeţe", a scris Juan Jesus într-un mesaj publicat de Napoli.

"Sunt descurajat de această întâmplare gravă, pe care eu am încercat să o gestionez ca un 'gentleman', pentru a evita întreruperea unui meci important cu toate consecinţele care le-ar fi antrenat acest lucru pentru spectatori, dar sperând că atitudinea mea va fi respectată şi luată drept un exemplu", a adăugat brazilianul.

"Nu mă aşteptam la o asemenea decizie, care va crea un precedent pentru a justifica anumite comportamente. Dar eu sper, sincer, că această tristă poveste va putea ajuta lumea fotbalului să reflecteze la o problemă gravă şi urgentă, care trebuie rezolvată", a mai spus el.

Francesco Acerbi, acuzat de insulte rasiste de către Juan Jesus, nu a fost sancţionat din lipsă de dovezi concludente, conform deciziei Federaţiei italiene de fotbal (FIGC).

Având în vedere că nu a fost atins nivelul minim de certitudine rezonabilă cu privire la conţinutul discriminatoriu al infracţiunii săvârşite, s-a decis neaplicarea sancţiunilor prevăzute de articolul 28 din Codul justiţiei sportive, a explicat Gerardo Mastandrea, judecătorul Federaţiei italiene care se ocupă de chestiunile disciplinare.

Acerbi ar fi fost pasibil de o suspendare de cel puţin zece meciuri de campionat, care i-ar fi încheiat sezonul şi i-ar fi compromis în mare măsură participarea la EURO 2024

Potrivit acestui articol, Acerbi ar fi fost pasibil de o suspendare de cel puţin zece meciuri de campionat, care i-ar fi încheiat sezonul şi i-ar fi compromis în mare măsură participarea la EURO 2024 din Germania (14 iunie-14 iulie).

Pe 17 martie, în timpul meciului, din etapa a 29-a, dintre Inter Milano, liderul din Serie A, şi Napoli, campioana en titre, Juan Jesus l-a avertizat pe arbitrul partidei că Acerbi i-a adresat o remarcă rasistă.

După meci, Juan Jesus a explicat că Acerbi "şi-a dat seama că a mers prea departe" şi şi-a cerut scuze.

A doua zi, Acerbi, convocat pentru două meciuri amicale pe care Italia urma să le joace în Statele Unite, a părăsit cantonamentul echipei naţionale după ce a oferit versiunea sa asupra faptelor şi a declarat că nu a avut intenţia de a fi defăimător, denigrator sau rasist".

"Comentariile lui Acerbi nu corespund cu realitatea şi cu ceea ce mi-a spus el", a reacţionat Juan Jesus pe reţelele sale de socializare. "Este insuportabil (...) că trebuie să luptăm cu rasismul aici şi acum", a adăugat brazilianul, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel